Cornelius M. Schilbred 70 år

Professor Cornelius M. Schilbred

Professor emeritus Cornelius M. Schilbred ved Institutt for foretaksøkonomi fyller 70 år lørdag 5. desember.

04.12.2009 - Red.


Cornelius M. Schilbred er født og oppvokst i Oslo. Han tok siviløkonomeksamen i 1965.

Som student gjorde han en stor innsats for Norges Handelshøyskoles Studentforening, og for dette ble han i 1963 utnevnt til kommandør av "De niidkjære Kremmeres Orden" - en sjelden og høythengende utmerkelse.

Schilbred tok lisensiatgraden i 1969 og ble tildelt den økonomiske doktorgraden i 1974, alt ved Norges Handelshøyskole. Han har også hatt forskningsopphold i USA og Frankrike.

Schilbred ble ansatt ved NHH i 1964 og innehadde deretter flere stillinger. I en periode var han også direktør for det daværende Industriøkonomisk institutt (IØI). I 1983 ble han professor i bedriftsøkonomi.

Schilbreds vitenskapelige arbeider tar i første rekke opp emner knyttet til forhold ved finansmarkeder. Særlig doktoravhandlingen "Studies in Risk and Bond Values" er et interessant bidrag til litteraturen på området.

I senere år konsentrerte han forskningsinnsatsen om porteføljemodeller, og har også lagt til rette for praktisk implementering av modellene. Han var med på å utvikle undervisningen i internasjonal finans ved norske høyskoler. Schilbred har også arbeidet innen petroleumsøkonomi og ble i 1980 tildelt Esso-prisen for sin utvikling av modeller for analyse av feltutbygginger i Nordsjøen.

Cornelius M. Schilbred er en meget omgjengelig person med et bredt kontaktnett. Hans interesser spenner over et meget vidt felt. Schilbred er spesielt interessert i friluftsliv og kunst.

Jubilanten har ikke bare vært en passiv nyter, men han har også nyttet en stor del av sin fritid til å kjempe for saker han brenner for. Han var formann i Vestlandske Naturvernforening fra 1974 til 1977. Schilbred tok på et meget tidlig tidspunkt opp miljøvernsaker, og har spesielt interessert seg for energispørsmål, et tema han har belyst ved flere innlegg i pressen.

Han har også vært aktiv i Bergens Kunstforening, der han blant annet har vært varaformann. Han var også en habil golfspiller og deltok gjerne på lengre skiturer.

Vi gratulerer med dagen og ønsker jubilanten alt godt for årene som kommer.

Venner og kolleger ved NHH


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive