Opp på nedlastingstoppen

Professor Arent Greve (Arkivfoto)

SOL-professor Arent Greves artikkel "Social Networks and Entrepreneurship" fra 2003 er populær og topper 2008-listen over nedlastede artikler fra det vitenskapelige tidsskriftet Entrepreneurship, Theory and Practice.

31.08.2009 - Hallvard Lyssand


Professor Arent Greve ved Institutt for strategi og ledelse og Janet W. Salaff fikk artikkelen «Social Networks and Entrepreneurship» antatt i det amerikanske tidsskriftet Entrepreneurship, Theory and Practice i 2003.

ET&P har lenge vært inne på Financial Times liste over de 35 mest innflytelsesrike businesstidsskriftene, og har abonnenter i over 60 land.

Fra topp ti til toppen

Greves artikkel havnet på topp ti-listen over nedlastede artikler fra ET&P i 2007 med til sammen 798 nedlastinger.

I 2008 gikk det enda bedre. Med 1975 nedlastinger ble "Social Networks and Entrepreneurship" den mest nedlastede av alle ET&P-artikler i fjor, viser oversikten fra databasen Wiley-Blackwell.

Artikkelen er også sitert 201 ganger, og er dermed Greves nest mest siterte publikasjon.

Gjennomslagskraft og bandwagon-effekt

Men kva tror forfatteren selv er årsaken til artikkelens popularitet på så vel nedlastings- som sitatfronten?

- Den tar for seg meget grunnleggende forhold om entreprenørskap og nettverk, og er en stor studie som sammenligner entreprenører i flere land i ulike faser av oppstart. Den viser at både nettverksstruktur og kommunikasjonsmengde har generelle mønstre som er faseavhengig. Denne studien har også hatt stor innflytelse på hvordan entreprenørskapsforskning sammen med sosiale nettverk blir forstått og utført, konstaterer Greve.

- Det er alltid vanskelig å se nøyaktig hva som er årsaken til den store interessen, og vi kan tenke oss en rekke grunner. Men det kan også være en "bandwagon-effekt." Noen begynner å sitere den, og da må du nesten sitere også for å være med, sier Greve, og eksemplifiserer med en annen artikkel om samme tema:

- Jeg har en annen artikkel i Scandinavian Journal of Management (SJM) fra 1995 som bygger på en del av samme datamaterialet. Dette tidsskriftet blir vanligvis lite sitert, men den artikkelen er nå sitert 91 ganger. Jeg har den liggende på mitt nettsted, og den er «kapret» av et universitet i Wien som har lagt den ut på nettet slik at den er mer tilgjengelig enn SJM. Begge artiklene har slått meget godt an, og den fra 1995 har de aller fleste siteringene etter 2003. Dette tyder på en blanding av god faglig innflytelse og tendenser til bandwagon effekter, fastslår han.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive