Ny sjef på biblioteket

Sissel Hafstad

- Utviklingen innen bibliotekarbeid er så enorm at det er som å få ny jobb hvert år, sier Sissel Hafstad. 1. august tok hun over stillingen som biblioteksjef.

13.08.2009 - Hallvard Lyssand


Sissel Hafstad er fortsatt relativt fersk i biblioteksjefstillingen, men er ingen nykommer på NHH. Hun har arbeidet i biblioteket siden 1985.

- Jeg trives godt. Bibliotekarbeid er en "ny jobb" hvert år. Utviklingen er enorm, og det gjør at en ikke stivner, sier Hafstad.

Fra kortkatalog til PC

En sentral endring er inntoget av ulike elektroniske tjenester.

- Nå kan brukerne selv søke i elektroniske kataloger og databaser. Da jeg begynte her hadde vi bare kortkatalog, og PC-en var knapt oppfunnet, ler Hafstad.

Endringene innebærer mange utfordringer for biblioteket, både i forhold til utvikling av samlingen, nye tjenester og oppgaver, og i form av krav til nye typer kunnskap hos personalet.

- Vi må i økende grad drive undervisning for brukerne i generell informasjonskompetanse på en rekke områder. Ett eksempel er formelt korrekt og etisk bruk av referanser i et samfunn der mye informasjon er blitt svært lett tilgjengelig, forklarer Hafstad.

Nye roller

- I det hele tatt får biblioteket stadig nye roller, fortsetter hun.

- Vi arbeider med å videreutvikle og styrke samarbeidet på tvers av administrative avdelinger både, med instituttene her på NHH og med institusjoner som HiB og UiB. I tillegg kommer internasjonalt samarbeid gjennom organisasjonen EBSLG (European Business Schools Librarians' Group).

- Alt dette er prosesser som skal videreføres og utdypes. Det er en utvikling som er spennende å være med på og bidra til, og det var en viktig grunn til å søke sjefsjobben.

- Det er ikke tid til å kjede seg, og det er veldig kjekt.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive