Magnhild Bøyum Aase er blitt pensjonist

Magnhild Bøyum Aase sluttet 1. august i år i sin stilling som biblioteksjef ved NHH. Hun har dermed avsluttet en lang yrkeskarriere og gått over i pensjonistenes rekker.

14.08.2009 - Red.



Magnhild Bøyum Aase Arkivfoto
Magnhild Bøyum Aase. Arkivfoto

Det er en meget avholdt og dyktig leder som nå har sluttet ved NHH. Det er svært få som har større erfaring og innsikt i bibliotekvirksomhet enn Magnhild.

Det hele startet i 60-årene med det som da het Statens bibliotekskole, som hun fullførte i 1966.

Senere har hun skaffet seg betydelig tilleggskompetanse, bl.a. grunnfag i pedagogikk og administrasjons- og organisasjonsvitenskap, og ble dermed også kvalifisert for cand.mag. graden.

Hennes yrkeskarriere har hele tiden vært knyttet til biblioteksmessige aktiviteter. Hun startet som praktikant ved Universitetsbiblioteket i Bergen i 1963 og -64. Deretter var hun fire år som bibliotekar ved Bergen Offentlige bibliotek.

I mesteparten av sitt yrkesaktive liv har hun vært knyttet til Bergen lærerhøgskole. Her arbeidet hun i 22 år. Først som bibliotekar, senere også som høgskolelærer i bibliotekkunnskap og de siste sju årene som leder for bibliotekvirksomheten ved institusjonen.

Før hun begynte ved NHH var hun også i en kortere periode i 1992-1993 også biblioteksleder ved Diakonissehjemmets sykepleierhøyskole Haraldsplass.

Det var derfor en meget erfaren bibliotekleder som startet sin karriere som sjef for NHHs bibliotek 1. juli 1993. I hele 16 år fungerte hun i stillingen og det er en svært avholdt sjef som nå har sluttet. Magnhild har som sjef vært engasjert, svært lojal og har vist stor omsorg sine ansatte.

Biblioteket har under Magnhilds ledelse vært en svært god arbeidsplass for de ansatte. Men viktigst av alt: Biblioteket er blitt kjent for å levere utmerkede tjenester og service for så vel fagstab som våre studenter. Det siste er blitt bekreftet flere ganger gjennom de tilfredshets-undersøkelser som har blitt gjennomført.

Under Magnhilds ledelse har det også blitt gjennomført store endringer i bibliotekets virksomhet og spesielt gjelder dette omstilling til en mer digital verden. Magnhilds engasjement og konkurranseinstinkt har også bidratt sterkt til at biblioteket har tatt aktivt del i de store omstillingsprosesser som har foregått i sektoren både nasjonalt og internasjonalt.

Magnhild har i denne sammenheng selv vært en viktig bidragsyter gjennom mange år ved å påta seg viktige verv og posisjoner. Spesielt vil jeg nevne institusjonen Bibsys hvor hun bl.a. i flere år var leder av Bibsys' råd.

Høyskolens ledelse er svært takknemlig for den store innsats Magnhild har utført for NHH i disse 16 årene. Denne innsatsen begrenser seg ikke bare til biblioteket, men også bidrag til NHHs øvrige ledelse gjennom engasjert og god deltakelse i ledergrupper, råd og utvalg ved NHH.

På vegner av NHH
Ragnar Fagereng
Administrerende direktør



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive