Lars Mathiesen hedret for fremragende lærerinnsats

Professor Lars Mathiesen Foto: Eivind Senneset

Professor Lars Mathiesen er årets mottaker av NHHs pris for fremragende lærerinnsats. Mathiesen får blant annet prisen for sitt arbeid for å øke kvaliteten på det videregående kurset i mikroøkonomi på bachelornivå.

11.08.2009 - Hallvard Lyssand


NHH har delt ut en pris for fremragende lærerinnsats hvert år siden 1999. Årets pris ble delt ut av prorektor Gunnar E. Christensen i forbindelse med immatrikuleringsseremonien i aulaen mandag.

Han opplyste at det er tale om lærerinnsats i vid forstand, og at alt fra pedagogiske evner og faglig oversikt til motivasjon, evner til å presentere faget fra ulike vinkler og å være innovativ teller med.

Christensen konstaterte at professor Lars Mathiesen ved Institutt for samfunnsøkonomi er en verdig og høyt skattet prisvinner som har gjort en stor innsats gjennom mange år for å øke læringsutbytte og undervisningskvalitet på alle nivå.

Mathiesens innsats med det obligatoriske bachelorkurset i videregående mikroøkonomi (SAM020) ble trukket spesielt frem.

- Han har jobbet systematisk de siste årene for å utvikle kurset og gi et differensiert tilbud til studenter på ulike ferdighetsnivå, og har løftet kurset til å bli et av de mest populære, sa Christensen blant annet, og la til at det til sjuende og siste er den enkelte lærers innsats som er avgjørende for kvaliteten.

Prisvinneren selv takket for prisen og slo fast at den er en inspirasjon til å utvikle kurset videre og å ta vare på alle studenter på deres egne premisser.

Prisen for fremragende lærerinnsats består av kr 16000 og et silketrykk.

Lars Mathiesen, Pris for fremragende lærerinnsats Foto: Eivind Senneset
Professor Lars Mathiesen fra Institutt for samfunnsøkonomi er årets vinner av prisen for fremragende lærerinnsats. Mathiesen mottok prisen under immatrikuleringsseremonien i aulaen mandag.
Foto: Eivind Senneset

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive