Hva jobber du med, egentlig, Biggen?

Kjært barn har mange navn. Bjørn Ivar Grøttå på IT-avdelingen har minst fire. De fleste av oss kjenner ham bare som Biggen. Men hva han faktisk jobber med er kanskje litt mer uklart. Frem til nå.

28.08.2009 - Kristian T. Marthinsen


Navn: Bjørn Ivar Grøttå
Alder: 43
Ansatt siden: 2005

Jeg er vel IT-avdelingens altmuligmann. Det er jeg som tar meg av all skruingen på PC`er, mobiltelefoner, skrivere og skjermer. I tillegg er det jeg som utfører avhendinger og sletting av data før vi kaster eller gir bort gammelt utstyr, forteller Biggen.

I tillegg jobber jeg en del med høyskolens ulike nettverk. Vi har flere nettverk, blant annet har studentene sitt eget, mens vitenskapelig ansatte og T/A-ansatte har hvert sitt. Hvert nettverk må konfigureres slik at både ansatte og studenter har tilgang til det rette nettverket.
Dermed er jeg jo mye rundt på avdelingene. Jeg synes det er kjekt å treffe folkene, og ikke bare se navnene i en utstyrsdatabase.

Du jobber også mye med lærlinger?
Ja, det er jeg som har ansvaret for IT-avdelingens lærlinger. Jeg har hatt med meg lærlinger siden jeg ble fagarbeider som tjueåring. Det synes jeg er kjempekjekt. De lærlingene vi har hatt her på avdelingen har vært veldig flinke og motiverte. Det gir jo motivasjon til å gjøre dem enda bedre.

Hva har du gjort den siste uken?
Denne uken begynte vel egentlig på søndag. Da byttet vi ut alle harddiskene på datasalen MV502. Ellers har jo mye tid blitt brukt på oppstart og reparasjon av utstyr som røk i helgens tordenvær. Mye av IT-utstyret er faktisk helt ødelagt.

Ellers har vi satt opp IT-skranke og IT-kiosk for Kommunikasjonsforeningens Høstkonferanse som arrangeres her i september. Og vi har rigget valglokalet på NHH med PC, printere, nettverk og håndscannere som gjør at man kan forhåndsstemme på biblioteket.

Hva er det beste med jobben?
Det er at jeg stadig får lov til å utvikle meg. Jeg lærer noe nytt hver dag, og det er jo helt supert. Vi får prøve utstyr i god tid før det blir lansert for brukerne. Jeg har kjørt det nyeste operativsystemet, Windows 7, hjemme i et halvt år slik at jeg skal være klar til å ta det i bruk når vi lanserer det her på NHH. Windows 7 er helt genialt, og jeg tror brukerne kommer til å bli veldig fornøyde.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Akkurat nå holder jeg på å bygge hytte i Naustdal, så det tar mye tid. Jeg har tatt grunnarbeidet selv, så kommer det håndverkere som tar det utvendige, før jeg tar alt det innvendige. Det er godt å gjøre noe annet enn å bare skubbe knotter. Det gir faktisk overskudd til jobben.
Jeg er også en ivrig hobbyfotograf og tar nok mange titalls tusen bilder hvert år.

Du vinner førstepremien i Lotto. Hva gjør du?
Ganske enkelt vil jeg leve som i dag. Jeg hadde sørget for at guttungen (21 år, red. anm.) fikk det han trengte. Så ville jeg reist mye. Men jeg tror ikke jeg hadde blitt så mye mer lykkelig av å vinne i lotto.

Hvis du måtte velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Jeg har allerede valgt på nytt. Jeg er egentlig blikkenslager, men fikk leddgikt og måtte omskolere meg for noen år siden.

Men dersom jeg måtte velge helt på nytt, ville jeg blitt meteorolog. Jo eldre jeg blir jo mer fascinert blir jeg av været. Når jeg er ute og tar bilder ser jeg så mange værfenomer som jeg stadig forundrer meg over.

Har du en musikkopplevelse du vil dele?
Jeg vil anbefale alle å dra på Lost Weekend neste år. Det er en opplevelse. Stemningen, musikken og miljøet må oppleves. Selv om jeg fikk en klem av Mira Craig, var det Maria Mena som imponerte mest i år, forteller Biggen til Paraplyen.


Vi liker

Kjøring i påvirket tilstand
Vi liker det ikke, men denne videoen er jo morsom


Mens vi er i det påvirkede hjørnet, kan vi jo minne om lensmannen i Førde som (heldigvis) ikke har så mye erfaring med narkotiske stoffer. Cannabis kan være vanskelig å uttale.


Sitter fast

Stakkers elefanten! Kommer seg ikke opp



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive