Forskerskolekonferansen klar til start

Norsk forskerskole i bedriftsøkonomi

Godt over hundre deltakere er påmeldt til den første konferansen i regi av Norsk forskerskole i bedriftsøkonomi, som blir arrangert ved NHH fra torsdag ettermiddag til lørdag. In English

27.08.2009 - Hallvard Lyssand


Forskningsrådet har opprettet fire nasjonale forskerskoler som et ledd i arbeidet med å styrke kvaliteten på doktorgradsutdanningene og å stimulere til forskning på ulike felt.

NHH er vert for Nasjonal forskerskole i bedriftsøkonomi (NFB), som er et samarbeid mellom 14 utdanningsinstitusjoner over hele landet.

Dekan for doktorgradsutdanningen ved NHH, Anna Mette Fuglseth, er leder for NFB.

Første konferanse

Fra torsdag ettermiddag til lørdag møtes norske og utenlandske studenter og forskere til forskerskolekonferanse ved NHH. Arrangementet er det første i sitt slag, og er tenkt å bli en årlig foreteelse.

Formålet med konferansen er både å gi faglig input og å hjelpe doktorgradsstudentene med å bygge nettverk.

Rikholdig program

Programmet er satt sammen av en kombinasjon av plenumssesjoner og diverse parallelle sesjoner. Blant hovedinnlederne er både en rekke NHH-professorer og prominente utenlandske gjester.

Konferansens hovedprogram

Oversikt over parallelle sesjoner og postersesjoner

Veiledningsseminar

Hoveddelen av konferansen foregår fredag og lørdag. Men det hele tjuvstarter med en "prekonferanseforelesning" ved professor Tore Ellingsen (SSE) torsdag kl. 15 i Karl Borchs auditorium.

Ellingsen fokuserer på veiledning, og tittelen på foredraget er "How Not to Supervise: Speculations Based on a Sample of Seventeen"

NFB Conference
NHH, 2.7-29. august 2009

Les mer om Nasjonal forskerskole i bedriftsøkonomi på NFBs nettsider (engelsk)

Les Paraplyen-intervju om konferansen med dekan og leder for forskerskolen, Anna Mette Fuglseth


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive