Sandmo og Norman deler Nansens belønning for fremragende forskning

Agnar Sandmo og Victor D. Norman

Agnar Sandmo og Victor D. Norman er tildelt Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning innen humaniora og samfunnsfag for 2009. NHH-professorene får prisen for sine forskningsbidrag innen henholdsvis offentlig økonomi og internasjonal økonomi.

27.04.2009 - Hallvard Lyssand


Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning innen realfag og medisin og innen samfunnsfag og humaniora kan tildeles norske forskere, eller forskere fast bosatt i Norge, som har levert vitenskapelige bidrag av internasjonal betydning på meget høyt nivå.

Prisene deles ut av Nansenfondet og de dermed forbundne fond.

Originale og dyptpløyende bidrag

Humaniora- og samfunnsfagsprisen for 2009 blir delt mellom professor emeritus Agnar Sandmo og professor Victor D. Norman - begge ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH.

Sandmo får prisen for hans originale og dyptpløyende bidrag til forskning innen fagfeltet offentlig økonomi, Norman for tilsvarende bidrag til forskning innen fagfeltet internasjonal økonomi, heter det i en pressemelding fra Det Norske Videnskabs-Akademi.

Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning er på kr 150 000. Mottakerne får i tillegg et diplom og en medalje.

Overrekkelsen skjer på Det Norske Videnskaps-Akademis Årsmøte mandag 4. mai 2009.

Det lyktes ikke Paraplyen å komme i kontakt med prisvinnerne mandag ettermiddag.

Tradisjonsrik

Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning ble første gang utdelt i 1903.

Les mer om prisen og se liste over tidligere vinnere hos Nansenfondet

Årets pris innen realfag og medisin går i 2009 til professor Idun Reiten ved Institutt for matematiske fag ved NTNU for hennes bidrag til algebra og representasjonsteori.

Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere kan deles ut til forskere under 35 år. Årets pris går til post doktor Jørn R. T. Jacobsen ved Juridisk fakultet ved UiB for hans studier om begrensninger i adgangen til å anvende straff i en rettsstat.

Agnar Sandmo mottok Nansens belønning for yngre forskere i 1972. Victor D. Norman denne fikk prisen i 1975.

Agnar Sandmo
Agnar Sandmo.
Foto: Arkiv

Victor D. Norman
Victor D. Norman.
Foto: Arkiv


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive