NHH mest søkte studium

NHH

For tredje år på rad er NHHs bachelorprogram landets mest søkte studium, viser tall fra Samordna opptak. I alt 2156 søkere har NHH som førstevalg.

21.04.2009 - Hallvard Lyssand


Finanskrisen ser ikke ut til å ha skremt nye studenter fra å satse på økonomistudier. Da tallene fra Samordna opptak ble lagt frem mandag viste disse at NHHs bachelorprogram er mest søkte studium for tredje år på rad.

- Dette er gode søkertall for NHH. Samlet sett for alle NHHs studieprogrammer (bachelor- og masterprogram) ligger vi an til en økning på ca. 10 prosent. Det viser at vi har et svært attraktivt og godt studietilbud, sier rektor Jan I. Haaland.

2156 søkere har NHH som førstevalg. Det er det tredje høyeste søkertallet NHH har hatt noensinne.

- Toppåret var 2008, mens det nest beste året var 2000, forteller seniorkonsulent Eivind Drange i Studieadministrasjonen.

Holder stand

Drange er godt fornøyd med søkertallene, og vedgår at han hadde ventet en nedgang på grunna av finanskrisen.

- Økonomistudier er vanligvis motkonjunkturelle i forhold til andre høyere utdanninger. Mens søknadstallene andre steder går opp i nedgangstider, søkere gjerne færre seg til økonomifagene. Slik er det likevel ikke i år. Tallene varierer, men de fleste økonomiutdanningene ser ut til å holde svært godt stand, sier Drange.

Nest høyest

Av førsteprioritetssøkerne er 802 kvinner og 1354 menn. Det betyr at kvinneandelen er gått noe ned i år, men tallet er likevel det nest høyeste i NHHs historie.

- Vi hadde ventet en mer markant nedgang i kvinneandelen. Historisk sett vet vi at kvinner i større grad enn menn velger bort økonomiutdanning i nedgangstider, sier Drange.

Internasjonal økning

Når det gjelder internasjonale studenter opplever NHH en markant økning i antallet søkere.

Nær 500 internasjonale studenter har søkt seg til NHH. Det er en økning på hele 85 prosent.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive