Kandidater til ansatterepresentanter i NHH-styret

5. og 6. mai skal det velges ansatterepresentanter til NHH-styret. Her presenterer kandidatene seg og forteller hvorfor akkurat de bør velges.

29.04.2009 - Red.


Kandidater til ansatterepresentanter i NHH-styret

Kandidatene i de enkelte gruppene blir presentert i alfabetisk rekkefølge.

FAST ANSATTE I FAGSTAB

Bjørn L. Basberg

Bjørn L. Basberg

Alder: 56
Utdanning: Siviløkonom (1976), Handelslærereksamen (1980), Dr. Oecon (1985)
Institutt: Samfunn
Stilling: Professor i økonomisk historie
Forskningsfelt: Industrihistorie og maritim historie, blant annet polarområdenes næringshistorie

Hvorfor velges? Jeg har sittet i styret i en periode. Trives med saker som involverer skjønn og skal lede frem til konsensus. Har arbeidet forholdsvis lenge utenfor NHH (bl.a. som dekanus) og føler det kan bidra med perspektiver på eget styrearbeid.



Trond Bjørnenak

Trond Bjørnenak

Alder: 45
Utdanning: Siv.øk HAE, dr oecon,
Institutt: Regnskap, revisjon og rettsvitenskap
Stilling: Professor, Instituttleder
Fag: Økonomisk styring/regnskap

Hvorfor velges? Vil arbeide for å gi instituttene gode arbeidsvilkår og langsiktige rammebetingelser for å drive sine kjernevirksomheter, sikre fagstaben tid til forskning i en periode med økt studiepoengproduksjon, verne om opptrappingsplanen for faglig stab som sikrer tilstrekkelig ressurser for undervisning og forskning og sikre at nybygget gir studenter og ansatt tilstrekkelig areal og kvaliteter.



Gunnar S. Eskeland

Gunnar S. Eskeland

Alder: 49
Utdanning: Siviløkonom fra NHH. Doktorgrad ved NHH
Institutt: Foretaksøkonomi
Stilling: Professor (gaveprofessorat i miljø- og klimaøkonomi)
Fag: Forskning har hovedvekt på politikkproblemer knyttet til miljø, energi, og anvendt velferdsøkonomi

Hvorfor velges? Sentrumskandidat - forskning av internasjonal, høy kvalitet er viktig og må prioriteres. Men vi skal også kommunisere med "nærsamfunnet" og uteksaminere studenter vi er stolte av.



Sven A. Haugland

Sven A. Haugland

Alder: 50
Utdanning: Siviløkonom, høyere avdelings eksamen, dr.oecon.
Institutt: Strategi og ledelse
Stilling: Professor
Forskningsfelt: Industriell markedsføring og strategi

Hvorfor velges? NHH er preget av sterke fagmiljø som har felles interesser, men som også i mange situasjoner har motstridende interesser. Jeg har forsket mye på temaet samarbeidsstrategier hvor bedrifter med både egne og felles målsetninger må søke å utvikle problemløsningsstrategier som sikrer gode løsninger for alle. Denne kompetansen ønsker jeg å bidra med i styret.




Jøril Mæland

Jøril Mæland

Alder: 41 år
Utdanning: Doktorgrad fra NHH
Stilling: Førsteamanuensis
Institutt: Foretak.
Fagområde: Forsker og underviser innen finansteoretiske emner.





Inger Stensaker

Inger Stensaker

Utdanning: Mastergrad i International Business (MIB), Høyere avdeling (HAS) og doktorgrad (Dr.oecon) fra NHH. Bachelorgrad i Political Science fra Vanderbilt University i USA.
Stilling: Førsteamanuensis
Institutt: Strategi og ledelse
Fag: Strategi, endringsledelse og kvalitativ metode og forsker på endringsprosesser og iverksetting av strategi.

Hvorfor velges? Som styrerepresentant vil jeg arbeide for å videreutvikle og implementere en tydelig strategi for NHH og NHH-miljøet. Jeg er opptatt av å styrke samarbeidet mellom NHH, SNF og AFF. Tidligere erfaring som kan være relevant er styrearbeid i SNF og Studia, samt faglig representant i PBU og profilkoordinator for masterprofilen strategi & ledelse.



Siri Petersen Strandenes

Siri Petersen Strandenes

Alder: 60
Utdanning: NHH Høyere avdeling
Institutt: Samfunnsøkonomi
Stilling: Professor
Forskningsfelt/ansvarsområder: International Economics, Shipping and Air Transport Economics.Broad experience as member of board, of institutions and companies in finance and shipping, since1985.

Hvorfor velges? (Forslagsstillernes begrunnelse) Siri Pettersen Strandenes har svært god kjennskap til NHH og har et stort nettverk utenfor NHH. Hun var den første kvinnelige professor ved NHH og profilerer NHH ekstern på en utmerket måte. Hun er derfor en svært passende kandidat til å representere de fast ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.




MIDLERTIDIG ANSATTE I FAGSTAB



Lars Ivar Berge

Lars Ivar Berge

Alder: 29 år
Utdanning:Bachelor og Master fra NHH
Institutt: Samfunnsøkonomi
Stilling: Doktorgradsstipendiat
Forskningsfelt: Mikrofinans

Hvorfor velges? Eg har svært god kjennskap til NHH som institusjon, etter 8 år som student og medlem av diverse styrer og utval, deriblant Styret (03-04), PBU og Fagutvalget. Eg er ein engasjert NHH patriot, som på ny har svært lyst til å gjere ein innsats for at NHH skal bli ein enda betre stad å studere og arbeide!



Tore Hillestad

Tore Hillestad

Alder: 37
Utdanning: Cand. mag. UiB 1996, Cand. polit. UiB 1998, Dr. oecon. NHH 2005
Institutt: Strategi og ledelse
Stilling: Post.doc
Forskningsfelt: Ledelse, Utvikling og endring i organisasjoner, Corporate Branding, Krisehåndtering.

Hvorfor velges? Fordi jeg har bred erfaring fra, og eierskap til, NHHs virksomhet gjennom undervisning og kursansvar på bachelor, master og executive programmene. Jeg har arbeidet praktisk med flere av de utfordringene NHH for tiden står overfor når det gjelder organisasjonsutvikling og profilering, og har erfaring fra samarbeid på tvers av institutter ved NHH.



Tor Åge Myklebust

Tor Åge Myklebust

Alder: 28
Utdanning: Master i Økonomi og adm. NHH (2007); Bachelor Matematikk, UiB (2008)
Institutt: Foretaksøkonomi
Stilling: Stipendiat (1. året)
Forskningsfelt: Risk management/Contract theory; Sitter som stipendiatrepresentant i instituttstyret

Hvorfor velges? Er på 6. året ved NHH og kjenner i så måte godt til skolen og miljøet. Tror jeg vil være i stand til å fremme og ivareta felles interesser for oss som er midlertidig ansatte. Har relevant erfaring fra flere styreverv i studietiden.



Ingebjørg Vamråk

Ingebjørg Vamråk

Alder: 37 år
Utdanning: Grunnfag Administrasjon og Organisasjonsvitenskap, Master i Rettsvitenskap, samt Skatterett I og II spesialfag.
Stilling: stipendiat
Institutt: RRR.
Forskningsfelt: Inntektsbeskatning av derivater.

Hvorfor velges? I og med at vi er et lite institutt og de fleste stemmer på kandidater fra eget institutt, er våre kandidatur i realiteten kun et bidrag til fullstendig antall vararepresentanter.



T/A-ANSATTE


Kari Blom

Kari Blom

Alder: 48 år
Utdanning: Siviløkonom fa NHH, ett års realfagstudier ved UiB, MBA-kurs innen "Accounting", "Organisational Behaviour", "Quantitative Methods" ved Herriot Watt University, Edinbugh, Kurs i "Situasjonsbestemt ledelse" ved BI
Avdeling: Økonomiavdelingen
Stilling: Controller
Ansvarsområder: Økonomirapportering til institutter, avdelinger og styre, utarbeidelse av langtidsbudsjett og årlige budsjetter, superbruker og ressursperson for økonomisystemet og systemet for elektronisk fakturabehandling.

Hvorfor velges? Jeg er svært motivert for oppgaven og ønsker å bidra til at NHH skal være et attraktivt studiested og en attraktiv arbeidsplass. I denne sammenheng er gode samarbeidsrelasjoner viktig. Både arbeidsoppgavene mine og fire års erfaring fra styret gjør at jeg har god kjennskap til organisasjonen og til aktuelle saker.



Trude Gudmundset

Trude Gudmundset

Alder: 44 år
Utdanning: jurist
Avdeling: Samfunnsøkonomi
Stilling: Kontorsjef
Ansvarsområder: Hele instituttets drift

Hvorfor velges? Jeg har jobbet ved NHH i 10 år, først ved internasjonalt kontor, så studieadministrasjonen og nå Institutt for samfunnsøkonomi. Jeg har i tillegg sittet i styret til FAP, og har i inneværende periode vært vararepresentant til høyskolens styre. Jeg mener det er svært viktig med samarbeid og forståelse mellom de forskjellige enhetene, og ønsker å gjøre mitt beste for å bidra til dette.



Lone Haugsvær

Lone Haugsvær

Alder: 43 (snart 44)
Utdanning: Erhvervssproglig korrespondentuddannelse i engelsk og fransk fra Syddansk Universitet.
Avdeling: NHH Executive
Stilling: Konsulent
Ansvarsområder: Drift av MBA programmer: Brand og Mastra samt drift av bedriftsinterne programmer. Oppdatering av hjemmesider.





Morten Hilt

Morten Hilt

Alder: 42 år
Utdanning: Executive MBA in Brand Management, NHH 2007, Bachelor of Commerce (siviløkonom), Concordia University, Montréal, Canada 1991.
Avdeling: NHH Executive
Stilling: Seniorkonsulent
Ansvar: Opptak til og markedsføring av NHHs tilbud innen etter- og videreutdanning på masternivå.

Hvorfor velges? Jeg har lyst til å lære mer både om NHH og om styrearbeid. Tidligere har jeg vært vararepresentant til styret i en periode. Jeg har dessuten vært tillitsvalgt i Forskerforbundet/FAP og har deltatt i flere komiteer og arbeidsgrupper og tror jeg har kompetanse og kjennskap om NHH som vil være nyttig som styremedlem.



Gøril Vikøren Nøkleby

Gøril Vikøren Nøkleby

Alder: 35 år
Utdanning: Hovedfag i administrasjon -og organisasjonsvitenskap (cand.polit, statsvitenskap), storfag i juss og kriminologi, Human Rights Law og ECHR (Nottingham University), tar kurs i økonomi ved NHH-Executive
Avdeling: Seniorkonsulent RRR
Ansvarsområde: Administrativ leder for instituttet og er med i instituttets ledergruppe. Saksbehandling, utredning, webansvarlig. Kontaktperson mot skolens sentrale administrasjon på de fleste områder. Forberedelse og oppfølging av saker til råd og utvalg.

Hvorfor velges? Jeg prøver alltid å være tydelig og reflektert med det jeg ønsker å formidle. Jeg setter klare mål både til meg selv og mine omgivelser og har lang ledererfaring fra frivillig organisasjon. Jeg har vært T/A-representant i fakultetstyret ved Det juridiske fakultet. Jeg liker å være der det skjer, før det skjer.



Arild Schanke

Arild Schanke

Alder: 38
Utdanning: Siviløkonom, NHH
Avdeling: Studieadministrasjonen
Stilling: Avdelingsingeniør
Ansvarsområder: It's Learning, spørreundersøkelser, kursevaluering, ressursregnskap

Hvorfor velges? Stem på meg dersom du ønsker en representant med lang fartstid på NHH, både som student og ansatt. Jeg kjenner høyskolen godt etter 15 år ved henholdsvis IT-avdelingen, Institutt for strategi- og ledelse, og Studieadministrasjonen, og tror jeg kan være en god representant for de teknisk og administrativt ansatte.



Tor Christian Nitter Steen

Tor Christian Nitter Steen

Alder: 40 år
Avdeling: Ingeniør ved IT-avdelingen. Har jobbet her i 9 år.
Ansvarsområde: Reinstallasjon og installasjon av alle høyskolens pc-er, samt utplassering av nytt utstyr som pc-er, skjermer, skrivere osv. Div mindre tilsyn med auditorier og pc-stuer. Hjelper også en del til med generelle brukerproblemer.

Hvorfor velges? Jeg er blitt foreslått til dette vervet og synes det er litt vanskelig å beskrive hvorfor jeg bør velges. Jeg vil i alle fall prøve å gjøre en best mulig jobb, og representere de ansatte på god måte.



Nina Gry Stein

Nina Gry Stein

Alder: 45 år
Utdanning: Siviløkonom fra NHH.
Avdeling: Internasjonalt kontor
Ansvarsoppgaver: Koordinator for internasjonale nettverk ved NHH (CEMS, Erasmus og NOREK). Økonomi/budsjett.

Hvorfor velges? Jeg har mangeårig erfaring fra NHH og kjenner godt til både administrative og faglige forhold ved virksomheten. Jeg har lyst til å engasjere meg i den fremtidige utviklingen av NHH der blant annet internasjonale forhold og internasjonalisering vil få en stadig større betydning.



Gro Tufte

Gro Tufte

Alder: 42 år
Utdanning: Adjunkt med opprykk, fra Statens lærerhøyskole (SLHK), undervisningskompetanse i markedsføring og salg. Delfag i organisasjon og ledelse (NHH). Veiledning for Studieveiledere (UiB). Pågående Masterstudie i Service Management ved UiS.
Avdeling: NHH Executive
Ansvarsoppgaver: Seniorkonsulent, hovedansvarlig for aktiviteten; NHH Deltidsstudier. Ansatt i 2002.

Hvorfor velges? Jeg ønsker å bidra til at NHH også i fremtiden har et godt renommé, sterkt fokus på forskning og undervisning, en god drift og er en attraktiv arbeidsplass. Dette en anledning til å få kjennskap til helheten i NHH.




Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive