Hva jobber du med egentlig, Arvid Fredheim?

Endelig fredag

Fredagsspalten gjør comeback etter påskeavbruddet. Denne ukens gjest er driftsleder Arvid Fredheim. Nyt ellers litt høykvalitetsbordtennis i klippavdelingen.

17.04.2009 - Karen L. Valsø


Arvid Fredheim
Arvid Fredheim.

Navn: Arvid Fredheim
Stilling: Driftsleder
Alder: 61 år
År på NHH: Har vært fast ansatt ved NHH siden 1992.

Hva jobber du med egentlig?
Vi er kontakt for brukerne når de trenger tekniske ting. Det kan være alt fra transport, flytting, innkjøp og reparasjoner etc. Vi er også ansvarlig for å søke ekstern hjelp når vi trenger det. På Merinobygget var det nettopp et kjølingsaggregat som vi først så på selv, men som vi etter hvert måtte hente inn reparatører utenfra for å reparere.

Uteområdet har vi ryddet en del i selv. Vi fikk klage på at noen trær skygget for noen naboer, og disse trærne er vi i gang med å fjerne. Men vi tar noe nå og noe til vinteren.

Hva har du gjort siste uken?
Det er vi som har det branntekniske ansvaret. Første dag etter påske holdt jeg brannkurs her på huset sammen med Atle Askeland. Ellers har det vært en lekkasje på taket hvor jeg har fulgt de som er innleid for å reparere skaden. I tillegg har vi fått studentene til å rydde opp etter seg.

Med andre ord litt forskjellig, sånn som å bestille bord og stoler til 17.mai-frokosten og til eksamen i Lehmkuhlhallen.

Hva er det kjekkeste med jobben?
Det er kollegaene her på huset. Vi har et godt forhold til alle de som jobber her. Det er jo også en jobb hvor man har frihet under ansvar.

Hva gjøre du når du ikke er på jobb?
Jeg bor på landet (Askøy) hvor jeg har både nøst, båt og plen. Så der er det mye å ta seg til. Men i påska leide jeg meg hytte på fjellet. Det var veldig flott.

Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
Da ville jeg nok reist en del. Hvis det var en stor sum ville jeg også delt med de tre barna mine. Da kunne vi fått en andel hver.

Hvis du var nødt til å velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Jeg har jobbet 28 år som elektriker før jeg begynte ved NHH. Så jeg kunne godt gått tilbake til den jobben, hvis jeg ikke lengre skulle jobbe her.

Har du en film/bok/musikk du vil anbefale?
Jeg er veldig glad i Händel, bare sånn på amatørnivå, men det er en komponist jeg er liker godt.



Lenker vi liker

Hva rimer på påske? Nesten ingenting. Men ping pong er i nærheten. Dessuten er bordtennis ypperlig post-påske-tidsfordriv. Her er noen skikkelige dueller.

Beina på bordet: Å havne på defensiven kan fort lokke frem eksentrikeren i folk. Se video

Plassfratredelse: Hvilket kapittel i reglementet regulerer slike situasjoner? Se video

Svensk Alt Sammen: Broderfolket elsker "pingis" og mange er ganske gode.

Her er de svenske stjernene Jan-Ove Waldner og Jörgen Persson i duell. Merk reprisen i fugleperspektiv. Se video



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive