2008 et godt år for SNF

SNF-logo

2008 ble et godt år for SNF. Forskningsaktiviteten og omsetningen økte, underskudd ble snudd til overskudd. Strukturelle tilpasninger gjennomført i 2007 får deler av æren for SNFs snuoperasjon.

17.04.2009 - Red.


Styret i SNF behandlet onsdag 15.4. SNFs regnskap og beretning for 2008.

Her fremgår det at det var klar vekst i forskningsaktivitetene hos SNF i 2008. Omsetningen økte med 20 prosent, fra 50,5 mill. kroner i 2007 til 60,5 mill. kroner i fjor. Det ga et overskudd på vel 1,5 mill. kroner i 2008, som er en resultatforbedring på over 7 mill. kroner fra året før.

Underskuddet i 2007 var imidlertid ekstra stort fordi det heftet kostnader ved snuoperasjonen som ble gjennomført. Resultatforbedringen i den "ordinære" driften er likevel på nærmere 5 mill. kroner.

Snudd negativ utvikling

Dette betyr at SNF i 2008 klarte å snu en negativ utvikling, som over flere år hadde ført til fallende aktivitet, dårlige økonomiske resultater og svekket legitimitet hos fagmiljøene i og rundt SNF.

Gjennomføringen av snuoperasjonen som ble vedtatt i 2007, har bidratt til dette.

De strukturelle tilpasningene i administrasjon og forskerstab, som ble gjennomført i 2007, fikk full uttelling i 2008. SNFs direkte kostnader til administrasjon og støttefunksjoner er redusert med over 15 prosent nominelt på to år. Samtidig ble forskningskapasiteten i egen stab igjen fullt utnyttet.

Videre ble det gjennom 2008 arbeidet med å definere og utvikle de tematiske forsknings-programmene som virksomheten i SNF organiseres rundt. Sammen med et mer effektivt SNF har det bidratt til økt engasjement, slik at omsetningen viste en vesentlig økning fra året før.

Satser på videre vekst

SNF budsjetterer med en ytterligere vekst i omsetningen i 2009 på 10 prosent.

Budsjettert prosjektvolum er allerede avtalt i løpet av første kvartal. Følgelig er det ikke markedet som begrenser SNFs virksomhet, men tilgangen på godt kvalifiserte forskere som kan arbeide godt sammen med fagpersonell i SNFs basismiljø.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive