Førsteamanuensis i matematikk/anvendt matematikk
Ved Norges Handelshøyskole er det ledig stilling som førsteamanuensis i matematikk/anvendt matematikk knyttet til Institutt for foretaksøkonomi.
18.03.2008 - Redaksjonen
Stillingens arbeidsoppgaver m.m. er nærmere beskrevet i en stillingsomtale, se under. Det kan bli aktuelt med intervju og prøveforelesning eller seminar.
Den som blir tilsatt, må rette seg etter de bestemmelser som til enhver tid gjelder for stillingen. Nytilsatt kan bli pålagt å gjennomføre et kortere pedagogisk kurs.
Lønn etter avtale, i samsvar med Statens lønnsregulativ for avlønning av førsteamanuensis, stillingskode 1011. Som ansatt ved NHH får du gunstig medlemskap i Statens Pensjonskasse og midler til reiser og deltakelse ved konferanser. NHH har også gode bonusordninger for publikasjoner i internasjonale tidsskrift.
Det kreves norsk doktorgrad eller tilsvarende kvalifikasjoner.
Søkere må gi opplysninger om faglig og pedagogisk utdanning og praksis. Søknad med vedlegg, inklusiv maksimum 10 vitenskapelige arbeider, må sendes inn i fire eksemplarer sammen med fullstendig liste over arbeidene. Tilsettingsreglementet kan fås ved henvendelse til høyskolen.
På bakgrunn av et personalpolitisk mål om at arbeidsstyrken skal gjenspeile befolkningssammensetningen generelt, både når det gjelder kjønn og kulturelt mangfold, oppfordres spesielt kvinner og personer med minoritetsbakgrunn til å søke stillingen.
Dersom søkere står tilnærmet likt, vil kvinnelige søkere bli foretrukket.
For nærmere opplysninger om stillingen, kontakt førsteamanuensis Per Manne,
tlf. 55 91 24 94.
Søknad med opplysninger om utdanning og praksis, vitnemål samt liste over vitenskapelige arbeider, og eventuelt over andre arbeider som kan ha betydning for bedømmelsen av søkernes kvalifikasjoner, sendes til
Norges Handelshøyskole
Personal- og organisasjonsavdelingen
Helleveien 30
5045 Bergen
Søknadsfristen er 22. april 2008.
Denne fristen gjelder også for innsending av skriftlige arbeider.
Stillingsomtale
tillingen er knyttet til Institutt for foretaksøkonomi. Instituttet har pr. i dag 20 professorater, 15 førsteamanuensisstillinger og 6 postdoktorstillinger, og dessuten er 11 personer tilknyttet instituttet i professor II eller førsteamanuensis II-stilling. Seksjon for matematikk og statistikk utgjør for tiden åtte personer, hvorav fire i matematikk.
Instituttet medvirker i flere av høyskolens undervisningsprogrammer, og den som tilsettes kan bli pålagt undervisnings- og veiledningsoppgaver innenfor alle de programmene instituttet deltar i.
Innenfor matematikk og statistikk har instituttet et spesielt ansvar for obligatoriske kurs og et valgfagstilbud i bachelorstudiet. De matematiske emnene som tilbys her inkluderer differensial- og integralregning i en og flere variabler, lineær algebra, diskret matematikk, differensialligninger, lineær og ikke-lineær optimering. Seksjonen tilbyr også mer avanserte kurs i bachelorstudiet, masterstudiet og doktorgradsutdanningen. Relevante emner her er dynamisk optimering, stokastisk analyse, matematisk økonomi, m.fl.
Det vil bli lagt stor vekt på evne til å gi undervisning innenfor seksjonens kurstilbud i matematikk, særlig innenfor bachelorstudiet. Dette er et norskspråklig studium, og den som tilsettes forventes å kunne gi undervisning på et skandinavisk språk.
Det forutsettes at den som tilsettes har doktorgrad i matematikk, anvendt matematikk, eller et nært beslektet fag. Engasjement for forskning vil bli tillagt betydelig vekt. Forskning står sentralt ved NHH, og instituttet har flere aktive forskningsmiljøer i skjæringsfeltet mellom matematikk og økonomi, for eksempel innen matematisk modellering i økonomi, operasjonsanalyse, ressursøkonomi, finans, forsikring, m.fl., som det er mulig å knytte seg til. Uansett tidligere spesialisering, forventes det av den som tilsettes at vedkommende orienterer sin forskning mot anvendelser innen de fagområdene som instituttet er engasjert i.
Stillingen vil bli besatt på grunnlag av en samlet vurdering av dokumentert faglig kompetanse innen forskning, undervisning, administrasjon og ledelse, samt deltakelse i nasjonale og internasjonale nettverk. Ved innstilling av kompetente søkere vil det, dersom søkerne står tilnærmet likt, kunne tas hensyn til hvordan deres faglige profil passer med instituttets øvrige kompetanse og behov. Det kreves norsk doktorgrad eller tilsvarende kvalifikasjoner.
Høyskolen stiller krav om gode pedagogiske evner til tilsatte i vitenskapelig stilling. Ved vurdering av søkernes pedagogiske kvalifikasjoner, skal de sakkyndige vektlegge pedagogisk basisopplæring, undervisnings- og veiledningserfaring, kvaliteten av utarbeidet læremateriell og annen dokumentasjon som kan tjene til å belyse søkernes pedagogiske kvalifikasjoner. Nytilsatt kan bli pålagt å gjennomføre et kortere pedagogisk kurs.
Søkere bør i tillegg til innsending av de arbeider m.m. som danner grunnlag for vurdering av vitenskapelig kompetanse, også legge ved opplysninger om og dokumentasjon av sine faglige, pedagogiske og øvrige kvalifikasjoner. Utover skriftlig dokumentasjon vil det kunne være aktuelt med intervju, prøveforelesning eller seminar.
|
|
|