I sus og dus

Gårsdagens sommerfest med champagnesmaking ble en sukssess. Nærmere 36 flasker ble sprettet da Joseph Di Blasi, barsjef på Altona Vinbar, lærte NHH-ansatte om den sprudlende drikken.

14.06.2007 - Red.


Her følger Di Blasis egen anbefaling for de enkelte flaskene.

- Generelt er champagne veldig mat-vennlig og er lett å kombinere med mange forskjellige retter, forteller Di Blasi. Men for å bli litt mer spesifikk anbefaler jeg disse kombinasjonene:

Pierre Peters Blancs de Blanc Extra Brut (Vinmonopolet Pris 269,- nr. 40049)
Passer best til skalldyr og østers.

André Clouet Silver Brut Nature (Vinmonopolet Pris 242,- nr. 41698)
Passer best til andre typer fisk og sjømat , til og med kylling.

Vilmart & Cie Grande Réserve (Vinmonopolet Pris 269,- nr. 40050)
Denne vinen passer godt til fiskeretter med saus. Vilmart har en høyere dose sucker enn de andre to, så den trenger litt mer smak for å passe til maten. Du kan til og med prøve den til grillretter, forteller Di Blasi.


Dersom noen av festdeltakerne har bilder fra sommerfesten, ønsker Paraplyen gjerne å "låne" noen for publisering. paraplyen@nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive