To nye NHH-professorer

NHH har etter kollegiemøtet i dag fått to nye professorer - Ola Grytten i økonomisk historie og Sven. A. Haugland i markedsøkonomi.

08.03.2000 - Torny E. Aarbakke


Ola Honningdal Grytten (35) er blitt professor ved institutt for samfunnsøkonomi, tilknyttet seksjon for økonomisk historie ved NHH. Grytten har et bredt forskningsfelt, med arbeidsmarked, levestandardsutvikling, penge- og valutahistorie, samt historiske nasjonalregnskaper som spesialområder. I hans doktorgrad er det norske arbeidsmarkedet fra 1918 - 1939 analysert i et internasjonalt perspektiv. I tillegg til doktoravhandlingen sin, har Grytten en omfattende liste over forskningspublikasjoner utgitt i bøker og i vitenskapelige tidsskrifter.

Sven A. Haugland (41) er blitt professor ved Institutt for strategi og ledelse. Innen dette fagfeltet har Haugland et bredt spesialområde som spenner fra strategiske allianser, internasjonalisering, distribusjon og til industriell markedsføring. Innen disse forskningsområdene har Sven A. Haugland i tillegg til sin doktorgrad publisert en rekke artikler i internasjonale vitenskapelige tidsskrift. Bøker og kapitler i bøker er også viktige kanaler hvor Sven A. Hauglands forskning er blitt gjort tilgjengelig. Sven A. Haugland er også forskningssjef ved Senter for strategi og ledelse, SNF.

Nyutnevnt professor: Ola Honningdal Grytten
Nyutnevnt professor: Sven A. Haugland

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive