Tema 27. mars: Faglig arbeidsmiljø og utvikling

Alle vitenskapelig ansatte ogdoktorgradsstipendiater er invitert til seminaret om kommunikasjon, faglig arbeidsmiljø og utvikling 27. mars. Victor Norman, Per Heum, Nils Sortland og Terje Hansen bidrar under seminaret, og det legges opp til diskusjon rundt temaet.

15.03.2000 - Elin F. Styve


Ved blant annet å fokusere på dialog som virkemiddel, berøres flere av disse vanskelige spørsmålene: Hvordan ta opp vanskelige personalsaker på instituttet? Hvordan skape motivasjon og et attraktivt arbeidsmiljø som trekker til seg lovende kandidater/rekrutter? Hvordan skape en fellesskapsfølelse innad på et institutt og for NHH som helhet? Hvordan takles utbrenthet og kolleger som ikke fungerer i miljøet? Hvordan skaper og uttrykker vi anseelse, støtte og respekt mellom kolleger og mellom ulike enheter og fagmiljø?

Nils Sortland er ansatt pa UiB, og hans spesialområde er kommunikasjon. Han har arbeidet mye med forskjellige former for utvikling vedrørende organisasjoner: OU, leder- og ledelsesutvikling, teamutvikling, konflikter og konflikthandtering, omstilling og nedbemanning, organisasjonslæring, endring av organisasjonskultur, utvikling av service i ulike typer organisasjoner.

PROGRAM
1015: Innledning. Intern kommunikasjon ved NHH v/rektor Victor D. Norman
1025: Kommunikasjon og læring: Hvordan dialogen kan brukes for å fremme læring i en organisasjon v/oganisasjonspsykolog Nils Sortland
1130: Kaffe, kjeks og frukt
1140: Nils Sortland forts.
1300: Lunsj
1400: Bruk av kollegasamtaler ved SNF - erfaringer og utfordringer v/administrerende direktør Per Heum
1445: Hvordan skape et attraktivt arbeidsmiljø ved NHH - innledning til en diskusjon om tema v/instituttstyrer Terje Hansen
1515: Slutt

Skriftlig invitasjon er tidligere sendt ut.
Påmelding til Ingebjørg Tyssedal, tlf. 9406 innen 20. mars.

Tidligere sak i Paraplyen:

SNFs direktør Per Heum er overbevist om at økt bevissthet om kommunikasjon og samhandling i fagmiljøet fører til bedre resultater for forskningen, og mindre utbrenthet. - Vi må finne en god form på for eksempel kollegasamtaler, sier han.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive