Norskbøker til rumenske studenter

UKEN samler nå inn bøker på norsk til Tertnes-jentenes tolker i Zalau i Romania. Bøker kan leveres ved resepsjonen utenfor Aulaen.

07.03.2000 - Elin F. Styve


Pengene fra Bergensaksjonen skal i år gå til å frakte hjelpelass til foreldreløse skolebarn i den rumenske byen Zalau, ved hjelp av Tertnes' håndballjenter. I den forbindelse har håndballaget fått kontakt med unge mennesker som studerer nordisk, men som mangler bøker på norsk. Derfor har UKEN satt opp en stor kasse ved infoskranken utenfor Aulaen, hvor studenter og ansatte kan legge fra seg norske bøker som de kan avse. Kassen vil bli stående frem til og med tirsdag 14. mars. Både fagbøker og skjønnlitteratur på norsk er gangbart for de norskinteresserte studentene i Romania, som under Tertnes-jentenes opphold skal fungere som tolker.

Ikke bare bøker og klær er mangelvare i Romania; skolebygninger og barnehjem forfaller og trenger både rørleggerhjelp, snekkere og praktisk utstyr for å holdes i stand. Derfor er aksjonen utvidet til å dekke også en del av disse områdene, forteller UKENs PR-sjef Fredrik Mortvedt (bildet).

Innsamlingsmetoden skal være en internettauksjon på yaTack.com. Auksjonen vil gå på yaTacks hjemmeside fra mandag 13. til mandag 20. mars.

I kassen ved UKENs informasjonsskranke kan man levere norske bøker til rumenske norsk-studenter.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive