Nettverksøkonomi: Gaveprofessorat til Kåre P. Hagen

Under presselunsjen i dag blir det offisielt kjent at professor Kåre P. Hagen er kallet av kollegiet ved Norges Handelshøyskole til Telenors gaveprofessorat ved NHH.

28.03.2000 - Elin F. Styve


Rent faglig vil professoratet og forskergruppen rundt professoratet bli konsentrert om regulerings- og nettverksøkonomi.

Det var etter liberaliseringen av telemarkedet i 1998 at Telenor besluttet å gi NHH et gaveprofessorat i teleøkonomi.
- Telenor har i flere år samarbeidet med Stiftelsen for samfunns- og næringslivsforskning (SNF) ved NHH for å få etablert teleøkonomi som et viktig område for anvendt forskning. Vi har nå ønsket å styrke også de langsiktige forbindelser med høyskolen som er en av våre viktigste rekrutteringskilder for spesielt kompetent personale, sa konsernsjef Tormod Hermansen den gangen.

Ved valget av Kåre P. Hagen, har kollegiet særlig festet seg ved at Hagen er klart kvalifisert og kan fylle alle professoratets funksjoner på en utmerket måte. Hagens forskning er spesielt rettet inn mot teleøkonomi fra et samfunnsøkonomisk perspektiv, slik at forskningsfokus vil bli regulerings- og nettverksøkonomi med spesiell vekt på telesektoren.

Kåre P. Hagen (58) er opprinnelig fra Bindal i Nordland. Han innehar i dag professorat ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH og han er forskningssjef for senter for økonomisk politikk ved SNF.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive