- Må alltid tenke nytt

Institutt for samfunnsøkonomi er blant dem som systematisk har fulgt opp Brunstadutvalgets innstilling ved å innføre varianter av utvalgets forslag.

01.03.2000 - Elin F. Styve


- Mye av arbeidet er relatert til oppgaveløsning i fellesskap. Vi har blant annet jobbet med oppgaver i små grupper, og siden samlet større grupper for en gjennomgang av oppgavene. Vi prøver også å bruke hjemmesider for kursene aktivt, og ønsker å videreutvikle dette, forteller instituttstyrer Jan I. Haaland.

Ønsker aktivitet hele semesteret
Hittil har arbeidet vært konsentrert om obligatoriske kurs i 1. og 2. avdeling - mest i sistnevnte.
- Instituttet må nå tenke mer nytt , og prøve å spre mer av aktivitetene til 1. avdeling. Vi ønsker at studentene skal jobbe mer underveis, lese og være aktive gjennom hele semesteret. Vi diskuterer blant annet ulike former for underveistesting, slik at studentene kan se hvor de står i faget.

Ser på flere løsninger
Haalands erfaringer er at gruppeaktivitetene er gode tilbud for dem som er aktivt med, men at oppslutningen er for liten. - Vi opplever at det er mange på forelesningene, men at få følger opp med aktivitet. Vi har ikke funnet noen endelig løsning på dette, men vil eksperimentere mer for å se hva som fungerer best. Jeg mener det bør ses på både kurssekvenser, eksamensstrukturer og prøveformer, for å finne en løsning på kritikken om at de tre første årene på siv.øk.-studiet er for passiviserende for studentene. Vi må aldri slutte å tenke nytt, avslutter Haaland.

Instituttstyrer Jan Haaland prøver nye muligheter

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive