Godt arbeidsmarked for NHHs kandidater

Den årlige arbeidsmarkedsundersøkelsen blant NHHs nyutdannede siviløkonomer viser at det er et meget godt arbeidsmarked som møter de nyutdannede kandidatene.

07.03.2000 - Paraplyen


Bare 8 av kandidatene som deltok i undersøkelsen, dvs. 5,1 prosent regnet seg som arbeidsledige et halvt år etter de avsluttende eksamener. Det tilsvarende tallet semester før var 2,7 prosent.

87 prosent av kandidatene som deltok i undersøkelsen arbeider innen privat sektor, mot 83 prosent semesteret før. Hele 67 prosent av de nyutdannede siviløkonomene fant sitt arbeid i Oslo, mens 8 prosent av kandidatene fant sitt arbeid i Bergen.

Ved valg av bransje er det igjen flest som går til stillinger innen revisjon - 31 prosent. Konsulentbransjen og bank/forsikring/finans ligger på en delt andreplass med 17 prosent hver.

Arbeidsoppgavene og utviklingsmuligheter er de kriteriene studentene la mest vekt på i valget av hvilke stillinger de skulle søke på. Videre mente studentene at inntrykk ved intervju var mest utslagsgivende for at de fikk tilbud om jobb.

Den gjennomsnittlige begynnerlønnen har økt litt i forhold til forrige semester, og er nå kr. 278 400. I tillegg kommer overtidsinntekter og diverse godtgjørelser, som utgjør kr. 43 100. Gjennomsnittslønnen er høyest i konsulentbransjen. Arbeidsmarkedsundersøkelsen har en svarprosent på 71.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive