Fra kollegiemøtet: Kvinner, etikk og energi

Kollegiet vedtok en handlingsplan for økt kvinnerekruttering, de vedtok å opprette et eget senter for energiøkonomi og de vedtok at NHH neste vår skal ha på plass et senter for etikk.

10.03.2000 - Torny E. Aarbakke


Økt kvinnerekruttering er viktig for NHH - både av hensyn til fagutvikling og av hensyn til allmenn likestilling. Kollegiet hadde i går handlingsplanen for økt rekruttering av kvinner til vitenskapelig stab til behandling og tar selv et aktivt ansvar for saken. I tillegg vil instituttene og personalavdelingen få sentrale roller i dette arbeidet. Planen kollegiet i går behandlet har målsatt at ca 50% av nytilsatte ved NHH bør være kvinner.

I møtet avsatte kollegiet en årlig pott på 1 million kroner øremerket tiltak som jentekampanjen, ll er stillinger for kvinner, kvinnelige gjesteforskere, vikarordning for kvinner som innehar kvalifiseringsstipend, samt mentorordning. I tillegg ble 750 000 kroner årlig avsatt til to post.doc stillinger for kvinner.

Eget senter for Etikk og økonomi
Etikk har i mange år vært obligatorisk fag hos oss i tillegg til at det er delmodul i flere fagkombinasjoner. Nå vil høyskolen videreutvikle etikk knyttet opp mot fagområdene økonomi og administrasjon. I kollegiemøtet i går ble en sak om senter for etikk ved NHH behandlet og vedtatt. Planen legger til grunn at en arbeidsgruppe forbereder opprettelsen av et faglig senter for etikk og økonomi ved NHH våren 2001.

Eget senter for Energiøkonomi
Fagmiljøene innen energiøkonomi ved NHH og SNF samles nå i et eget senter. I kollegiemøtet ble det gitt tilslutning til opprettelsen av et slikt senter. Senteret vil bli ledet av professor Einar Hope. Hope ble som kjent kallet til NHH fra stillingen som konkurransedirektør for å tiltre gaveprofessoratet i energiøkonomi NHH fikk fra Statoil. Et senter for energiøkonomi er dermed et viktig ledd i å samle de "energiøkonomiske" kreftene ved NHH og SNF.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive