4 millioner til gründerspirer

NHH lanserer i dag en gründerkonkurranse for høyskolens studenter. Den som legger gullegget kan få en startkapital på fire millioner kroner til å gjennomføre sin forretningsidé.

28.03.2000 - Elin F. Styve


Konkurransen er et samarbeid mellom SND Invest, J.M. Stenersen Forlag AS og Norges Handelshøyskole hvor de to førstnevnte stiller med to millioner kroner hver til konkurransen. Intensjonen er at dette skal være en årlig konkurranse.

Student og frilanser i informasjonsavdelingen, Tormod Berg (bildet), vil i løpet av dagen være tilgjengelig på en stand utenfor Studia med informasjon om prosjektet til studentene.

Bakgrunn for konkurransen er en undersøkelse av bransjepreferanser foretatt av Næringslivssymposiet 1999 som avdekket at studentene ved høyskolen hadde ønsker om å starte egen næringsvirksomhet. Kun konsulent- og IT-bransjen hadde høyere prioritet enn "Starte næringsvirksomhet" i undersøkelsen. På spørsmål om preferanser dersom man hadde kapital, var det en klar overvekt av studentene som ønsket å startet egen næringsvirksomhet.

Konkurransen som lanseres i dag er rettet mot NHH-studenter og det må være minst én NHH-student på hvert prosjekt. Konkurransen åpner også for en ekstern partner i hvert prosjekt hvilket innebærer at studentene kan ta med en venn fra NTNU, UiB eller andre læresteder.

Etter innleveringsfristen i september vil juryen vurdere forretningsidéene og offentliggjøre vinneren innen utgangen av oktober 2000. I juryen sitter en representant for hver av de tre samarbeidspartnerne, samt et eksternt medlem.

For mer informasjon om konkurransen, se www.nhh.no/grunder.

Tormod Berg informerer studentene om gründerprosjektet

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive