Utveksling: Valuta for tysk-valget

Studenter med tyskkunnskaper bør være oppmerksomme på at det ligger penger og venter på gode kandidater som søker utveksling i Tyskland. I vår har Ruhrgas gitt 32 500 kroner hver til i alt sju NHH-studenter.

05.06.2000 - Elin F. Styve


- Vi innstilte sju laudable kandidater til stipendet, og Ruhrgas innvilget alle søknadene, forteller Trude Gudmundset, som tidligere i vår jobbet med stipendsøknadene på vegne av studentene. Hun har oppfordret mange studenter med tysk valgfag til heller å søke seg til studiesteder i Tyskland enn å kjempe om tildelingene til USA.

- Det ligger både penger og muligheter i å velge litt annerledes. Slik det nå ser ut, kommer Ruhrgas til å gi stipender også i fremtiden. Nå gir de også ut penger pr. semester, før var det bare for helårsstudenter. Men søknader kan bare leveres i vårsemesteret, forteller hun.

Storfornøyde
- Vi er selvsagt kjempeglade, dette hadde vi nesten ikke turt å håpe på en gang, sier Nikola Heitmann (22) og Unni Thornes (21). Som utvekslingsstudenter i Tyskland går de litt mot strømmen i forhold til "alle" som ønsker seg til USA eller Australia. Nikola og Unni hadde heller ikke Tyskland øverst på listen, men er nå glade for at de ble tildelt plass der. Både for stipendet sin del, og for mulighetene til å perfeksjonere et annet fremmedspråk.

- Men det må mye lesing til før vi reiser, nå blir det full skjerping på tysk valgfag!

Neste vår legger de to avgårde til Köln og Mannheim, og er to av de om lag 50 prosentene av NHH-studenter som tar et semester eller to ved et utenlandsk lærested.

Målbevisst mot utveksling
Utveksling har vært et mål for de to hele tiden.

- Det ville nok blitt en stor nedtur å få avslag på ønsket om utveksling, sier Nikola, vel vitende om at det er mye som kreves av studentene for å få plass i det populære utvekslingsprogrammet ved høyskolen.

Nikola Heitmann kommer fra Lier i Buskerud, og Unni Thornes kommer fra Skodje i Møre og Romsdal.

Mer om utveksling: Internasjonalt kontor

Nikola Heitmann og Unni Thornes er to av i alt sju NHH-studenter som får 32 000 kroner for hvert semester de er på utveksling i Tyskland.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive