En ny tilværelse for Strand

Per Inge Strand takker for seg etter ti år i direktørstolen på AFF. Nå venter et "påfylls-år" i California.

22.06.2000 - Elin F. Styve


- Det var tre god grunner til å gi seg som direktør nå: Jeg har sittet i ti år, jeg blir femti år denne uken, og ungene er nå så store at jeg går inn i en ny livsfase, forteller han. Fra 1. august er huset leiet ut, og Per Inge tar ektefellen med seg til andre breddegrader i ett år. Etter det er han tilbake på AFF, men da som konsulent.

Jevn opptur
De siste ti årene på AFF har vært en jevn opptur, hvor anerkjennelse og stigende internasjonal aktivitet har løftet organisasjonen, mener Per Inge Strand.
- 90-tallet har hatt en jevn strek oppover. Vi har hatt god søkning til programmene våre, og mer enn nok å gjøre. Og det er hardt arbeid fra medarbeiderne som ligger bak.

Dersom han skulle gi noe råd til sin etterfølger Eva Lystad, måtte det være å gripe fatt i det beste i samspillet mellom SNF, AFF og NHH, og å videreutvikle det.
- Samlet sett er her en enorm kompetanse og mange dyktige fagfolk som vi kan gjøre mye mer ut av. Vi er kommet langt, men det er mye som gjenstår.

Bør satse internasjonalt
AFF har nådd en så høy status nasjonalt at det nå er på tide å gå et steg videre internasjonalt, mener den avtroppende direktøren.

- Det er en utfordring for hele miljøet å gå over i en mer internasjonal virksomhet, hvor vi er for lite representert i dag, sier han. Selv gjør han noe med saken når han nå slår seg ned på Scancor-senteret ved Stanford-universitetet, for å se nærmere på den nye teknologien og konsekvensene den har for ledelse. Hans tidligere nære samarbeidspartnere Hewlett Packard og Oracle holder til i nabolaget, det samme gjør Norges Eksportråd.

- Uansett blir det spennende å komme ut og se hvordan folk innenfor ledelse og organisasjoner andre steder i verden tenker, slår han fast.

- Fruktbart samarbeid
Per Inge Strand er allerede gjort stas på av NHH-gruppen, og Victor D. Norman har følgende å si om Strands virksomhet ved AFF:

- Vi ved NHH har satt svært stor pris på Per Inge Strand som leder av AFF. Han har kombinert faglig dyktighet og profesjonell ledelse på en forbilledlig måte. Han har samtidig tatt initiativet til et tettere samarbeid mellom AFF og NHH, noe vi tror er i begges interesse. Vi kommer til å savne ham som leder, men gleder oss til å ha ham som faglig samarbeidspartner i årene fremover.

Per Inge Strand - fra bergensk midtsommer til "Californian dreaming" i august.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive