Ungdom på skoleshopping i Arenum

NHHs stand på utdanningsmessen i Arenum er godt besøkt, og det store spørsmålet for de fleste er: Hva er opptaksgrensen?

09.02.2000 - Elin F. Styve og Camilla Sørvik


- De aller fleste er opptatt av hvor mange poeng de trenger for å komme inn på NHH. Men en del spør også om faglig innhold, vanskelighetsgraden på studiene og hvor mye som er obligatorisk, forteller Anita Huun bak skranken på NHHs stand. Hun er student, og en av dem som deltar i jentekampanjen for NHH.

Brosjyreinnsamling
- Tilstrømmingen er jevnt fordelt på begge kjønn. De som kommer her er ikke så bevisste på dette med jentekampanjen, det er helst de skolene som kampanjen besøker direkte som blir oppmerksomme på den, mener Anita Huun, og legger til at de på standen gjør det de kan for å få jentene interesserte i NHH.

Ikke alle er like målbevisste der de vandrer rundt i Arenum. Mange napper med seg brosjyrer som de putter direkte ned i plastposen før de går videre. En god del av de besøkende er ungdomsskoleelever som har mer enn nok med å velge videregående studieretning, og har ikke tenkt så langt som til høyere utdannelse ennå.

Må tenke langt frem
- Vi får likevel sådd en og annen tanke blant de yngste skolelevene også, om hva som er viktig å gjøre på videregående dersom man senere vil studere på NHH. En del får også med seg nok til å skjønne at det krever jevn og god jobbing på videregående for å fylle opptakskravene til NHH, mener studieveileder Inger Marie Milde.

Bildet:
Lisbeth Harkestad (t.v) og Gudrun Overøye er nysgjerrige på NHHs tilbud, og student Karianne Mjøs informerer.

JENTEKAMPANJEN:
Skolebesøk og utdanningsmesser er kjernen i en landsdekkende kampanje for å få flere kvinnelige studenter til NHH. Avgangselever ved over hundre videregående skoler får i de kommende uker besøk av 60 studentambassadører som forteller om det allsidige studiet, et av landets mest aktive studentmiljø, spennende utvekslingsmuligheter, samt et variert og svært godt jobbmarked.

I tillegg til skolebesøk og utdanningsmesser, har jentekampanjen kinoreklame i Oslo og Bergen, jentesti på nettet, egen nettadresse: jenter@nhh.no, jenteplakater, jentebrosjyrer etc. I kampanjen deltar både jenter og gutter som studerer ved NHH.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive