Ønsker mer fleksibilitet

- Frivillig testing og prøver underveis i semesteret ville være et godt tilbud. Men jeg synes gruppeundervisnings-tilbudet skal være mer fleksibelt enn det er nå, sier leder av fagutvalget, Elisabeth Smith.

29.02.2000 - Elin F. Styve


Hennes inntrykk er ikke at gruppeundervisningene har dramatisk dårlig oppslutning blant studentene. - Man må se det i forhold til oppslutningen om plenumsforelesningene, og det hender at det er ganske glissent i aud. max også. Når jeg snakker med folk, hører jeg mer at de er lei seg for at de ikke fikk tid til å delta på gruppeundervisningen enn at de gikk glipp av en plenumsforelesning, sier hun.

- Må få samme informasjon
Smith roser gruppeundervisnings-tiltakene, og påpeker at de som benytter seg av tilbudet er godt fornøyde. - Men det må likevel ikke bli slik at man straffes for ikke å delta. For eksempel bør oppgaver og løsningsforslag leveres ut på forhånd, uten at man er nødt til å delta i gruppeundervisningen for å få dem. Jeg synes alle studentene skulle hatt samme tilgang på informasjon uansett om man deltar i gruppeundervisningen eller ikke. Undervisningstilbudet bør kanskje også justeres i løpet av semesteret ut fra hvilken oppslutning det enkelte tilbud ser ut til å ha.

Savner pedagogisk utvikling
Smith mener det er opp til fagmiljøet å gi så interessant undervisning at studentene oppholder seg i Bergen i stedet for andre steder. - Her er mange gode forelesere, men en del kunne trenge mer pedagogisk kompetanse. Jeg tror viljen til forandring og kvalitetsforbedring er til stede, men evnen er ikke like fremtredende hos enkelte. Det skulle vært en egen pedagogisk enhet ved NHH som ga foreleserne den stimulans og trygghet de behøver for å opptre i plenum, sier hun, men medgir at også studentene må ta ansvar for egen læring.
- En del studenter er ikke genuint opptatt av fagene ved skolen, og tar letteste utvei for å bli ferdig, uten å engasjere seg faglig, slår hun fast.

Fagutvalgets Elisabeth Smith vil ha mer fleksibilitet

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive