NHH vil akkrediteres

NHH ønsker å bli EQUIS-akkreditert, og vil utarbeide en selvevalueringsrapport dersom kollegiet vedtar å søke om akkreditering. EQUIS står for European Quality Improvement System.

15.02.2000 - Elin F. Styve


NHH legger vekt på at en klassifisering vil være en fordel for kandidatene fra NHH. Europa har etterhvert også så mange ulike nasjonale gradsstrukturer at det kan bidra til forvirring i arbeidsmarkedssammenheng. EQUIS er utviklet av European Forum for Management Development (EFMD), hvor NHH selv er medlem, og hittil har 26 institusjoner blitt akkreditert.

Akkrediteringsprosessen er omfattende og går over 16 måneder. En vesentlig del av prosessen består i utarbeidelsen av en selvevalueringsrapport. Opplegget er nokså identisk med den selvevalueringen høyskolen gjorde i 1993 i forbindelse med den nasjonale evalueringen av økonomisk-administrativ utdanning som da ble foretatt. Omfanget vil likevel bli større og mer komplisert fordi man blir grundigere evaluert på noen flere parametre, og fordi det enkelte institutt må være delaktig i prosessen, går det frem av sakspapirene til kollegiemøtet.

Saken skal behandles i kollegiet fredag denne uken, og Paraplyen kommer tilbake med mer om saken.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive