Kommunikasjon på timeplanen 27. mars

Hvilken betydning har kommunikasjon for faglig arbeidsmiljø og utvikling ? Det er kjernespørsmålet i et halvdagsseminar for vitenskapelig ansatte 27. mars. Blant innlederne er organisasjonspsykologen Nils Sortland og SNF-direktør Per Heum.

21.02.2000 - Elin F. Styve


Ved blant annet å fokusere på dialog som virkemiddel, berøres flere av disse vanskelige spørsmålene: Hvordan ta opp vanskelige personalsaker på instituttet? Hvordan skape motivasjon og et attraktivt arbeidsmiljø som trekker til seg lovende kandidater/rekrutter? Hvordan skape en fellesskapsfølelse innad på et institutt og for NHH som helhet? Hvordan takles utbrenthet og kolleger som ikke fungerer i miljøet? Hvordan skaper og uttrykker vi anseelse, støtte og respekt mellom kolleger og mellom ulike enheter og fagmiljø?

Seminaret innledes av rektor Victor D. Norman, hvor han snakker om internkommunikasjon ved NHH. Til slutt i seminaret har instituttstyrer Terje Hansen ordet som innledning til diskusjon blant deltakerne.

Nils Sortland er ansatt pa UiB, og hans spesialområde er kommunikasjon. Han har arbeidet mye med forskjellige former for utvikling vedrørende organisasjoner: OU, leder- og ledelsesutvikling, teamutvikling, konflikter og konflikthandtering, omstilling og nedbemanning, organisasjonslæring, endring av organisasjonskultur, utvikling av service i ulike typer organisasjoner.

SNF-direktør Per Heum er sterkt involvert i en prosess med systematisk dialog og kollegasamtaler i sin forskningsinstitusjon. Han har synspunkter på hvilke utfordringer et forskningsmiljø står overfor på dette feltet, og hvorfor dialog er så viktig for arbeidsmiljøet og fagutviklingen. Paraplyen kommer senere denne uken med eget intervju med Per Heum om dette.

PROGRAM
1015: Innledning. Intern kommunikasjon ved NHH v/rektor Victor D. Norman
1025: Kommunikasjon og læring: Hvordan dialogen kan brukes for å fremme læring i en organisasjon v/oganisasjonspsykolog Nils Sortland
1130: Kaffe, kjeks og frukt
1140: Nils Sortland forts.
1300: Lunsj
1400: Bruk av kollegasamtaler ved SNF - erfaringer og utfordringer v/administrerende direktør Per Heum
1445: Hvordan skape et attraktivt arbeidsmiljø ved NHH - innledning til en diskusjon om tema v/instituttstyrer Terje Hansen
1515: Slutt

Påmelding til Ingebjørg Tyssedal, tlf. 9406 innen 16. mars.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive