Direkte refusjon av sykepenger til NHH

Nå innføres direkte refusjon av sykepenger fra Folketrygden til statsetater. Dette får konsekvenser for NHH og for de ansatte her.

10.02.2000 - Paraplyen


NHH skal fortsatt utbetale lønn til arbeidstaker. Trygdekontoret beregner og refunderer sykepenger til NHH etter folketrygdlovens bestemmelser. Ordningen får disse følgene for deg når du er sykemeldt:

· Du må selv fylle ut en del av sykemeldingen, og levere denne snarest mulig til personal- og organisasjonsavdelingen
· Dersom du er sykemeldt i over åtte uker, må legen sende en egen sykemeldingsattest til trygdekontoret. At dette er gjort skal fremkomme på sykemelding din. Du må sjekke at legen har gjort dette.
· Når du har korttidsfravær (1-3 dager) på grunn av sykdom, må du huske å levere egenmelding. Dette har betydning for beregning av arbeidsgiverperioden og utarbeiding av fraværsstatistikk.

Disse følgene for deg som tilsatt har sammenheng med hvordan ordningen påvirker NHH som arbeidsgiver. Kort sagt innebærer ordningen følgende for NHH som arbeidsgiver:

· Det foretas en forholdsmessig inndragning av lønnsmidler fra det enkelte departementsområdet basert på sykefraværsstatistikk. For 2000 er det inndradd ca. kr. 650 000.
· NHH får refundert sykepenger etter folketrygdlovens bestemmelser.
· Ordningen innføres etter de samme administrative prinsipper som gjelder for private og kommunale arbeidsgivere. Dette innebærer at NHH må fremsette refusjonskrav til trygdekontoret i hvert enkelt tilfelle hvor det utbetales lønn.

- Vi ber alle om forståelse for de endringene innføringen av refusjonsordningen får for hver enkelt av oss. Vi håper alle vil bidra, slik at innføringen av ordningen blir smidig og effektiv. Har du spørsmål, kan du kontakte personal- og organisasjonsavdelingen, sier Ingebjørg Tyssedal i personalavdelingen.

Mer om ordningen finner du på personal- og organisasjonsavdelingens nettsider.

Mer om omlegging til direkte refusjon av sykepenger til statlige arbeidsgivere finner du på Odin på følgende adresse:
http://odin.dep.no/html/nofovalt/offpub/repub/99-00/stprp/1t1/kap03.htm
.

Informasjon om arbeidsgiverperioden finner du også på Odin:
http://odin.dep.no/html/nofovalt/offpub/repub/99-00/otprp/6/kap11.htm
.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive