Vidar Schei fikk prestisjepris

International Association for Conflict Management gav prisen for beste doktorgradsavhandling i 1998-99 til førsteamanuensis Vidar Schei ved Institutt for strategi og ledelse.

21.08.2000 - Elin F. Styve


Schei ble overrakt den prestisjefylte prisen for sin avhandling "Negotiations in Small Groups: Effects of Goal Orientation on Outcome" på en konferanse i St. Louis, USA, tidligere i år.

I avhandlingen studerer Schei hvordan gruppemedlemmers målorientering påvirker forhandlingsresultat. De oppsiktsvekkende resultatene viser at de beste grupperesultatene ikke oppnås når alle partene har et mål om å maksimere gruppens felles beste. De beste grupperesultatene oppnås paradoksalt nok når hver av deltakerne har som mål å maksimere sitt eget resultat. Forhandlernes utfordring er å søke sitt eget beste og samtidig forstå at dette best kan nås gjennom samarbeid med de andre partene.

I avhandlingen bygger Schei videre på sin hovedoppgave, som var den første som oppnådde toppkarakter ved høyere avdeling for økonomisk-administrative fag. Han har tidligere også mottatt FIBE-prisen for arbeider basert på deler av avhandlingen.

Vidar Schei fikk pris for beste doktorgrad 1998/1999

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive