Velferdspris til Cecilie Nordstrøm

Hele salen reiste seg og klappet da Cecilie Nordstrøm mottok NHHs pris for sosial innsats under immatrikuleringen i dag, torsdag.

17.08.2000 - Elin F. Styve


Rektor overrakte prisen på 25 000 kroner, og hedret hennes engasjement for og arbeid blant foreldreløse barn i Russland. Det er første gang NHH deler ut en slik pris.

Cecilie Nordstrøm er nettopp ferdig med 1. avdeling i siviløkonomstudiet. Hun har i flere år reist frem og tilbake til Kaliningrad og gradvis bygget opp velferds- og aktivitetstilbud og sanitære forhold på et barnehjem der.

Blant dagens gjester kunne vi skimte rektor ved UiB, Kirsti Koch Christensen, rektor på BI, Torger Reve, ordfører Ingmar Ljones og direktør i Bergen Næringsråd, Helge Dyrnes. Og sist, men ikke minst, var utvalgsleder og tidligere rektor ved Universitetet i Tromsø, Ole D. Mjøs tilstede, og holdt etter eget sigende en vekkelsestale for norsk forskning og utdanning. Han oppfordret studentene til å følge med på politikerne frem til neste år, da kommende stortingsvalg vil være skjebnesvangert for prioriteringen av norsk utdanningssektor. Mjøs la også sterkt vekt på de sosiale sider ved det å være menneske og student, og minnet alle på at selvhøytidelighet og hovmod fører ingensteds hen.

Studentkoret Optimum underholdt med korsang, og pianisten Jan Henrik Kayser spilte stykker av Tveitt, Grieg og Sæverud. Rektor Victor D. Norman og prorektor Per Ivar Gjærum delte ut immatrikuleringsbevisene.

Inntog til Aulaen. Mjøs-utvalgets leder, Ole D. Mjøs, var NHHs spesielle gjest.
Cecilie Nordstrøm mottok 25 000 kroner for sin innsats blant barn i Kaliningrad.
Ole D. Mjøs holdt en vekkelsestale for norsk forskning og utdanning.
Immatrikuleringsbevisene deles ut.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive