Startskudd for global videreutdanning

I dag reiser studentene på det helt nye programmet Global e-Commerce Master (GEM) hver til seg, etter en hektisk uke i Rotterdam. Og med det er verdens første globale studium etablert.

25.08.2000 - Elin F. Styve


NHH og fem anerkjente universiteter i Europa og USA har etablert det banebrytende prosjektet. I Rotterdam denne uken var 171 forventningsfulle studenter samlet til "sammenristingsuke", og gjennomgikk et hektisk program med stor vekt på teambygging.

Spennende prosjekt
Prosjektet har fått mye oppmerksomhet i akademiske miljøer og europeisk presse, fordi det er det første på verdensbasis med et globalt perspektiv. Gjennom bruk av pc, telefaks og telefon tas hele verden i bruk som klasserom, og i løpet av studiet skal det være tre felles samlinger i Rotterdam, Atlanta og Aten. Studiet er videre modulbasert, og alle modulene arrangeres samtidig ved alle seks institusjonene. Allerede neste helg (1. - 3. september) samles de 33 norske studentene på Solstrand for første gang.

Stor vekt på teambygging
Stemningen på Erasmusuniversitetet i Rotterdam var til å ta og føle på da de internasjonale studentene skulle bli kjent med hverandre og danne nettverk og faste grupper som skal samarbeide på tvers av landegrenser i over ett år. Det har vært lange dager med kategorisering av personlighetstyper, samarbeidsevner og -ønsker, likheter, forskjeller og målsettinger. Alle studentene er nå svært ivrige etter å ta fatt på det rendyrket faglige innholdet, og til å la fjernsamarbeidet gå seg til etter hvert som studiet tar form.

Faglig ansvarlig fra NHH er Gunnar Christensen, Institutt for strategi og ledelse.

Disse institusjonene er med i samarbeidet foruten NHH:
- Handelshøyskolen i København
- Erasmus Universiteit, Rotterdam
- Universitet zu Köln
- Georgia State University, Atlanta
- Athens University of Economics and Business

Mer stoff og bilder fra samlingen kommer i høstens nummer av Silhuetten.

Pause i sommerlige omgivelser utenfor Erasmus-universitetet
Mange kreative illustrasjoner dukket opp i løpet av den første samlingsuken, hvor teambygging stod sentralt

Foto: Elisabeth Løvenholm

Gruppedynamikk og problemløsning var sentralt under første samling

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive