President- og kongebesøk til NHH

Torsdag 21. september kommer Latvias president Vaira Vike-Freiberga og hennes mann på besøk til NHH. Deres vertskap, kong Harald og dronning Sonja, er også NHHs gjester denne dagen.

18.08.2000 - Elin F. Styve


Det var Latvias ambassade som tok kontakt med NHH og fortalte at presidenten ønsket å besøke høyskolen. Vaira Vike-Freiberga har lang fartstid som professor i psykologi, og vil holde en gjesteforelesning under sitt drøyt timelange opphold på NHH. Etter forelesningen blir det en kort mottagelse i Stupet, før president- og kongepar forlater høyskolen.

Rektor Victor D. Norman ser frem til å møte hovedgjesten, den høyt meritterte latviske presidenten, og det norske kongeparet. - Det er selvsagt fryktelig gøy med konge- og presidentbesøk, bekrefter han når Paraplyen stiller sitt "hva føler du nå"-spørsmål. Tre ganger tidligere har det vært kongebesøk på høyskolen, men noen dronning har aldri gått over løperen her før.

Besøket blir også en fin anledning for høyskolen til å profilere seg overfor næringsliv og samfunnsliv i Latvia, og til å informere om NHHs engasjement i Baltikum, mener Norman.

Forelesningen vil finne sted i Dag Cowards Auditorium (Aud. A), og vil være åpen for inviterte gjester. Det er også en del ledige plasser til påmeldte deltakere, og dette blir det informert om senere.

I forbindelse med forelesningen vil det også bli en markering av den nye stipendordningen fra A. Wilhelmsen Foundation til støtte for baltiske studenter ved NHH.

Latvias president Vaira Vike-Freiberga besøker NHH 21. september
...det samme gjør det norske kongeparet

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive