NHH immatrikulerer torsdag

- Høyere søkning enn noensinne
- Ole D. Mjøs med hovedtale
- Studentpris deles ut

16.08.2000 - Torny E. Aarbakke


NHH immatrikulerer 480 siviløkonomstudenter torsdag. Studentene kommer fra alle landets fylker, og de har passert et særdeles trangt nåløye for å komme inn på landets mest internasjonale økonomistudium. 59,6 var poengsummen man måtte ha for å komme inn på NHH innenfor vanlig opptakskvote, noe som er de tøffeste opptakskravene noensinne. Jenteprosenten for de som starter på siviløkonomstudiet er på 32,8.

Under immatrikuleringen vil de nye studentene bli håndhilst velkommen av rektor og prorektor. I tillegg til musikalske innslag vil både studentleder, rektor og Mjøsutvalgets far, Ole Danbolt Mjøs tale til studentene. Etter immatrikuleringen byr høyskolen på lunsj før studentforeningen overtar med et vell av sosiale sammenristingsaktiviteter.

Under immatrikuleringen vil rektor dele ut en spesiell studentpris. I tillegg vil de 12 som tok doktorgrad i undervisningsåret 99/00 få tildelt sine doktorgradsdiplomer.

NHH immatrikulerer til sammen 700 studenter i august fordelt på følgende dager:
17. august - siviløkonomstudiet
18. august - Språkstudentene
22. august - Master- og utvekslingsstudentene
23. august - Høyere avdelings studentene
24. august - Høyere revisorstudentene

Alle seremoniene er åpne. Pressen ønskes i år spesielt velkommen til siviløkonom-immatrikuleringen i morgen torsdag 17. august klokken 12.00 i høyskolens aula.

Tradisjonen tro legger NHH og studentforeningen opp til en aktiv førstekullsuke med blant annet informasjonsmøter, konserter, rekeaften med omvisning på Hatleberg, utendørsgrilling, bussturer og vinkveld med Symposiet. Som støttespillere i sin nye hverdag vil de immatrikulerte studentene få egen fadder.


Torsdag 17. august
Kl: 12.00
Sted: Aulaen NHH

Torny E. Aarbakke
Info.sjef NHH


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive