Stupet får omsorgsfull pleie

Teknisk konservator Marie Tschudi Madsen er nå i full sving med å gi møblementet i Stupet en sårt tiltrengt overhaling.

08.10.1999 - Elin F. Styve


De eldgamle møblene skal bevares. Marie Tschudi Madsen (bildet) har lang erfaring i bevaring av kulturhistorisk materiale, der tregjenstander er hennes spesialfelt. Hun har bred museumspraksis innen generell bevaring, så møblene i Stupet skulle nå være i de beste hender.

Hun går grundig til verks. Alle overflater
- også i ornamenter og utskjæringer - renses for støv, smuss og flekker. Alle møblene får en grundig sjekk, og noen får limt fast løse deler. Konservatoren må også rette opp gamle reparasjoner som noen steder har forårsaket skade på møblene. Til slutt skriver hun en rapport om hvert møbel, og beskriver hva som er gjort.

Spisebordstolene skal også bli tatt hånd om, og bli trukket opp med nytt gyldenlær. Utkast til mønster blir nå vurdert, og alle stolene regnes å bli ferdig satt i stand innen trekvart år, i følge kontorsjef Erik Lundberg.

Oppussingen av Stupet vil foregå til ut på nyåret. Når alt står klart, har rektor gleden av å invitere alle ansatte til omvisning i høyskolens juvel. Invitasjonen til dette annonseres senere.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive