Halv million til jentesatsing

NHH er tildelt fra SND 75% dekning av budsjetterte 491 000 kroner til å gjennomføre en ny jentekampanje over nyttår.

19.10.1999 - Elin F. Styve


NHH fulgte oppfordringen fra Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) om å søke midler til økt satsing for flere kvinner i næringslivet, og laget en prosjektskisse som gikk «rett hjem» hos SND. Derfor blir det jentekampanje også foran neste års opptak, og i større skala enn sist.

Høyskolen er fra SND tildelt 75% av midlene i søknadsbeløpet.

I norsk næringsliv og offentlig forvaltning er det i dag store kjønnsmessige skjevheter, og innenfor de økonomisk-administrative fagområder er kvinner i sterkt mindretall. For NHH er det derfor viktig å øke kvinneandelen både av hensyn til fagutvikling og allmenn likestilling, skrev NHH i sin søknad til SND. Ved søknaden lå en detaljert handlingsplan innenfor rammen av søknadsbeløpet på 491 000 kroner. I planen inngår blant annet reklameeffekter og besøk på videregående skoler i 11 norske byer, i fem av byene deltar vi også på utdanningsmesser. Det er kvinnelige studenter som skal reise rundt og fortelle om studiet til potensielle kvinnelige søkere.


NHH vil også besøke kvinnelige studenter ved de økonomisk-administrative linjene på regionale høyskoler, i håp om å rekruttere flere søkere derfra til 2. avdeling.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive