Finans+makro: Gave for fremtiden

NHH har i dag fått en multippel gave for å styrke finans- og makrofeltet. Doktorstipendiat over tre år, tre HAS-priser på 100 000 kroner, og pris for beste siv.øk utredning i finans/makro, er gavene som ble gitt fagmiljøet vårt.

07.10.1999 - Elin F. Styve


Det er SEB Kapitalforvaltning som står bak gaven.
- Da vi ble forespurt om vi ville ta i mot denne gaven var det nesten som å bli bønnhørt, fordi opplegget går rett inn i høyskolens strategi. NHH har tradisjon for å legge sterk vekt på samfunnsøkonomi, og en kobling mellom dette, makro og finans vil bli et spennende samspill å få utvikle ved høyskolen. Det sa rektor Victor D. Norman under signeringen av avtalen som foregikk i Stupet i dag. Han takket for gaven og generøsiteten, og tok dette som et bevis på at det i næringslivet eksisterer en sterk tro på og tillit til det faglige miljøet ved NHH.

Innen finans og finansiell økonomi er høyskolen blitt internasjonalt kjent og anerkjent gjennom viktige vitenskapelige forskningsbidrag.
- Skjæringspunktet mellom finans og makro er mest interessant for oss, og vi ser frem til å få utvikle samarbeidet med høyskolen, som har stolte tradisjoner på feltet, sa adm.dir. i SEB Kapitalforvaltning, Petter Berge. Han proklamerte også at SEB Kapitalforvaltning ser på dette som et ledd i den langsiktige satsingen i Norge, og spesielt i Bergen.

Gavens elementer:
1) En doktorstipendiat, gavestilling tre år finans/makro
2) Tre priser for mest spennende HAS-opplegg innen finans/makro
3) Beste siv.øk. utredning finans/makro pris på 5000 kroner og faglig reise til London

Mer konkret informasjon om konkurransene, priser, stilling etc. vil bli gitt i miljøet - da særlig via de to instituttene på samfunn og foretak.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive