Disputas: Prisreaksjoner etter emisjoner

Øyvind Norli (34) disputerer torsdag 21. oktober til doktorgraden ved NHH med avhandlingen "Adverse selection and seasoned security offerings".

20.10.1999 - Elin F. Styve


Hovedmålsetningen med studiet er å utforske hvorvidt de prisreaksjoner aksjemarkedet gir etter annonsering av emisjoner er konsistent med rasjonell prisfastsettelse.

Avhandlingen studerer først og fremst hvorvidt den langsiktige avkastningen man oppnår ved å investere i selskaper som har foretatt en aksje emisjon står i forhold til den risikoen man påtar seg. En lang rekke studier har vist at slike investeringer er svært ulønsomme. Hvis dette hadde vært riktig, og denne kunnskapen fikk feste seg i markedet, ville vi oppleve en dramatisk økning i kostnaden ved å reise ny egenkapital.

Det fremste bidraget i denne studien er å vise at hvis man korrigerer for risiko, ved bruk av en pris-modell der investeringsstrategiens risiko måles i forhold til makroøkonomiske risikofaktorer, så viser det seg at investeringsstrategien ikke viser unormalt dårlig avkastning.

Øyvind Norli er fra Oslo. Han er utdannet siviløkonom ved BI, og har tatt høyere avdelings studium ved NHH. Han er nå ansatt ved University of Toronto i Canada.

Tid og sted
Prøveforelesning: 1015-1100
Disputas: 1215-
I Karl Borchs Auditorium



I bedømmelseskomitéen for doktorgraden sitter Wayne Ferson, University of Washington, Thore Johnsen, NHH og Øyvind Bøhsen, Handelshøyskolen BI. Hovedveileder har vært B. Espen Eckbo ved Dartmouth College.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive