Storsatsing på etterutdanning

NHH utvider nå sitt etterutdanningstilbud med faglig tyngde. To nye Executive MBA-programmer tilbys fra og med neste år, og eksisterende programmer fortsetter som før.

08.12.1999 - Elin F. Styve


De to nye programmene er Ex. MBA i offentlig økonomisk og ledelse (MBA in Public Economics and Management) og Ex. MBA i elektronisk handel og forretningsdrift (MBA in e-Commerce). Programmene begynner høsten 2000.

Seksjonssjef for etterutdanningen, Elisabeth Løvenholm, og studiesjef Kurt Petersen er veldig spente på markedets respons på de nye tilbudene. - Det er tunge og krevende programmer, og det innebærer et stort løft for både den enkelte ansatte og for bedriftene. Det er alltid vanskelig å vite på forhånd hvordan nye programmer blir mottatt, sier Petersen. Han er likevel trygg på at programmene har et så solid faglig innhold at deltakerne ikke vil bli skuffet.

- Det er fagmiljøene ved NHH som er pådrivere for disse tilbudene, og slik må det være. Initiativet må komme derifra, og vi har sett en kraftig oppblomstring på dette området den siste tiden. Det er vi glade for, fordi etter- og videreutdanningstilbudet er helt avhengig av at det finnes gode faglige produsenter. For oss er det både en god situasjon og en utfordring å markedsføre og tilrettelegge så mange tilbud på en gang, sier Løvenholm.

Den såkalte Executive MBA-graden ved NHH er unik i Norge, og innebærer 3-5 års praksiskrav for å delta i programmet. Gjennomføringen er ikke kursorientert, men baseres på en helhetlig studieplan med samme gruppe hele studiet igjennom. Teoretisk kunnskap kombinert med deltakernes praktiske erfaring danner grunnlaget for erfaringsbasert læring og gir større kunnskap og bredere perspektiver. Deltakere som følger hverandre gjennom to år i samme helhetlige studieprogram gir gode muligheter for erfaringsutveksling, samarbeid og nettverksbygging, er noen av salgsargumentene.

I forhold til NHHs konkurrenter på etterutdanningsmarkedet har NHH-programmene både høyere opptakskrav og høyere startnivå. Således kan programmene være vanskeligere å selge.

- Det er i tråd med vår strategi å satse på høyt profilerte programmer, og ikke å gå inn i volummarkedene. Programmene vi nå lanserer har tyngde på linje med AFF-modellene, sier Løvenholm og Petersen.

Fra før tilbyr NHH Ex. MBA i strategisk ledelse, (Mastra) hvor nytt program igangsettes i februar 2000, og programmet er omtrent fulltegnet. Ex. MBA i økonomisk styring (Møst) begynner på nytt i februar 2000 dersom det er nok søkere.

Autorisert finansanalytiker studium (AFA) er også en hit på etterutdanningsfronten.
Vi har tidligere i høst nevnt at NHH også fra høsten 2000 tilbyr sitt nye deltidsstudium i Oslo, høyere revisor studium (HRS).

Elisabeth Løvenholm og Kurt Petersen

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive