IT-avdelingen på "sjekkerunde"
Nå begynner IT-avdelingen sin kvalitetssikringsrunde for å se til at ingen brukere har feil på maskiner eller programvare. Runden vil være en kontroll på om programdistribusjon og installeringer som IT-avdelingen har rettet opp virkelig fungerer hos den enkelte.
06.12.1999 - Elin F. Styve
Kvalitetssikringsrunden vil foregå i samarbeid med lokal brukerstøtte. Ikke bare Windows NT-brukere, men også Macintosh-brukere som ikke i samme grad er påvirket av Valuta-omleggingen, vil få besøk denne gang.
Mangler følges opp
En sjekkliste vil bli fylt ut av IT-avdelingens representant, et kontrollskjema fylles ut av brukeren, og eventuelle mangler vil følges opp i etterkant. Det er også viktig å få sjekket om antivirusprogrammene som er i bruk hos den enkelte fungerer godt nok, særlig med tanke på ryktene om økt virusaktivitet i forbindelse med årtusenskiftet.
- Vi håper at alle vil ta vel imot representantene fra IT-avdelingen, og kan avse maskinen sin den stunden det tar å kontrollere den, sier IT-sjef Nils H. Netteland.
Er dere i havn med oppgraderingen til Valuta og løsninger på nettverksproblemene som har eksistert i høst?
- De aller fleste er nå oppgradert, og de fleste aktuelle problemstillinger rundt «Netscape-krasjene» og feil på nettverk og programvare er nå løst. Men vi er også avhengig av at brukerne rapporterer eventuelle feil til oss, sier Netteland.
Nytt nettverk med tre soner
Et annet aspekt med sjekkerunden er å forsikre seg om at hver enkelt maskin er korrekt utrustet til å bli satt opp i et nytt nettverk med tre sikkerhetssoner. Vi må legge om til et Virtuelt Local Area Network - VLAN - med 3 sikkerhetsgrupper (logisk separerte nett) ADM, FAG og STUD etter modell utviklet av UNINETT for KUF-UH. En maskin i STUD-gruppen vil ikke ha tilgang til FAG-gruppen og FAG-gruppen vil ikke ha tilgang til ADM-gruppen. (IT-avdelingens rapport til kollegiet 23.09 99, pkt 11.)
En arbeidsgruppe er dessuten i gang med å se på forhold som kan bidra til å nå målet om et høyere kompetansenivå på IT blant de ansatte. På kvalitetssikringsrunden vil hver bruker få mulighet til å besvare et spørreskjema om sin IT-kompetanse. Dette er for å kartlegge det generelle kompetansenivået blant brukerne med tanke på senere opplæringsvirksomhet. Skjemaet inneholder spørsmål om alt fra kunnskaper om epost-funksjonene til nettbruk- og tekstbehandlingskunnskaper, og kan besvares anonymt.
|