Tre nye professorer ved NHH

Christine B. Meyer og Jan I. Haaland (foto: Knut André Karlstad)

I dag har Christine B. Meyer, Trine Dahl og Bjarne Espedal blitt utnevnt til professorer ved Norges Handelshøyskole (NHH).

28.10.2008 - Kristin Risvand Mo


Med utnevnelsen av Christine B. Meyer og Trine Dahl har NHH ni kvinnelige professorer. Sammen med utnevnelsene av Mette Helene Bjørndal og Kirsten Foss tidligere i år, er det samlede antall kvinnelige professorer nå økt fra fem til ni. Totalt har NHH 74 professorer, dette utgjør en kvinneandel på ca. 12 prosent.

Christine B. Meyer (f. 1964) har vært ansatt ved Institutt for strategi og ledelse ved NHH siden 1997 og har tidligere vært statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Meyer er for tiden byråd for finans, omstilling og konkurranse i Bergen kommune. Hun har doktorgrad fra NHH med en avhandling om fusjoner og oppkjøp innen finansnæringen. Hennes fagområder er fusjoner og oppkjøp, strategiformulering og strategisk endring.

Trine Dahl (f. 1954) er ansatt ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon. Hun har doktorgrad i engelsk fra Universitetet i Bergen og har vært ansatt ved NHH siden 1985, fra 2001 som førsteamanuensis. Dahl forsker på akademiske tekster, primært vitenskapelige artikler, og ser på hvordan forskere presenterer og bygger kunnskap. Trine Dahl er fra Bergen.

Bjarne Espedal (f. 1944) er ansatt ved Institutt for strategi og ledelse. Han har doktorgrad fra Universitetet i Bergen, med en avhandling om organisasjonsmessig læring. Han har vært ansatt som amanuensis/førsteamanuensis ved NHH siden 1992, og var tidligere ansatt ved AFF. Bjarne Espedal kommer opprinnelig fra Fjaler kommune i Sogn og Fjordane.

Trine Dahl, Jan I. Haaland og Bjarne Espedal
NYE PROFESSORER. Trine Dahl og Bjarne Espedal har nettopp mottatt blomster og gratulasjoner fra rektor Jan I. Haaland (i midten).
Foto: Knut André Karlstad
Christine B. Meyer og Jan I. Haaland
REKTORVISITT. Christine Meyer fikk overrakt blomster av rektor Haaland på Bergen rådhus tirsdag ettermiddag.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive