Satser millioner på spissing av NHH-forskning

En årlig satsing på nærmere ni millioner kroner skal gjøre NHH internasjonalt ledende innen utvalgte forskningsfelt. Forskning på atferdsøkonomi og arbeidsmarked blir NHHs internasjonale spissområder.

12.12.2014 - Red.


- Ett av hovedmålene til NHH er å bli en internasjonalt anerkjent forskningsinstitusjon. For å lykkes med dette er vi avhengige av å stimulere og videreutvikle de forskningsgruppene som har størst potensiale, sier viserektor for forskning, Helge Thorbjørnsen.

Torsdag ble rammene for satsingen vedtatt av NHHs styre. De to forskningsgruppene som er valgt ut til å bli internasjonale spissområder er The Choice Lab som forsker på atferdsøkonomi og CELE som forsker på arbeidsmarkedsøkonomi.

- På disse forskningsfeltene er NHH allerede blant de klart ledende i Europa. Begge forskningsgruppene publiserer jevnlig i de mest anerkjente tidsskriftene, sier Thorbjørnsen.

I tillegg er det valgt ut fem forskningsgrupper som har potensiale til å bli ledende forskningsmiljøer. Til hver av disse gruppene bidrar NHH blant annet med en postdoktor-stilling. Totalt vil det bli satt av nærmere ni millioner kroner årlig til spissingsprosjektet. Dette inkluderer også 3,5 millioner kroner i støtte fra SNF.

- Sterke og profilerte forskningsgrupper er essensielt for at NHH skal klare å tiltrekke seg fremragende forskere og studenter. Både ekstern finansiering og talenter trekker mot spennende forskningsmiljøer. Derfor er dette en nødvendig satsing, sier Thorbjørnsen.

Dette er NHHs satsinger:

Internasjonale spissområder:

The Choice Lab ledet av Bertil Tungodden og Alexander Cappelen

Center for Empirical Labor Economics (CELE) ledet av Kjell G. Salvanes

Fremtidige spissområder:

Corporate Finance ledet av Karin Thorburn

STOP - Center for Strategy, Organization and Performance ledet av Lasse Lien

Shipping and Logistics ledet av Stein W. Wallace

Macroeconomics and Natural Resources ledet av Gernot Doppelhofer

Law and Economics of Market and Organizations (LEMO) ledet av Eirik G. Kristiansen

Mer informasjon:

Viserektor for forskning, Helge Thorbjørnsen, E-post: helge.thorbjornsen@nhh.no, T: 995 81 455.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive