Onassis-pris til NHH-professor

Tirsdag kveld ble det gjort offentlig at professor emeritus Arnljot Strømme Svendsen ved Norges Handelshøyskole mottar Onassis-prisen 2012 for sitt virke innen maritim økonomisk forskning. - Dette er ikke bare en personlig pris, men en pris til de jeg arbeidet med i alle år på NHH, sier prisvinneren.

09.05.2012 - Knut André Karlstad


Strømme Svendsen deler shipping-prisen på 200.000 dollar med de to forskerne Ernst Frankel (Massachusetts Institute of Technology) og Richard Goss (Cardiff University). Den svært prestisjetunge prisen deles ut av Onassis Foundation i samarbeid med Cass Business School i London. Onassis-stiftelsen ble etablert ved Aristoteles Onassis' død i 1975, for å hedre minnet om hans sønn som hadde gått bort to år tidligere.

- Jeg er selvfølgelig overveldet og overrasket, og først og fremst takknemlig. Det er en anerkjennelse til NHH som forskningsinstitusjon for maritim økonomi, og en understrekning av at den maritime forskningen i Norge også gjør seg bemerket i resten av verden, sier Arnljot Strømme Svendsen, som begynte sin akademiske karriere på NHH i 1948.

- Dette er veldig hyggelig for Arnljot Strømme Svendsen og for NHH. Det er en vel fortjent anerkjennelse for hans virke og betydningen av hans forskning innen skipsfartsøkonomi nasjonalt og internasjonalt, sier NHH-rektor Jan I. Haaland.

Onassis-prisen deles i år ut innen tre kategorier - finans, internasjonal handel og shipping.

Juryen som har plukket ut prisvinnerne er sammensatt av en rekke anerkjente forskere, inkludert Nobelprisvinnerne Robert Merton og Myron Scholes. Onassis-prisen er ment å hedre akademiske prestasjoner som tidligere ikke har hatt en globalt anerkjent utmerkelse, og stiftelsen ønsker at prisen skal oppnå samme status som Nobelprisen i økonomi.

Kontakinformasjon

Professor emeritus Arnljot Strømme Svendsen - 55 31 26 75
Mediekontakt Knut André Karlstad - knut.karlstad@nhh.no / 55 95 93 58 / 41 20 59 88

For informasjon om prisen og dens betydning, om Strømme Svendsen, om skipsfartsmiljøet på NHH: Professor Siri P. Strandenes - siri.strandenes@nhh.no / 55 95 92 54 / 992 38 006
Professor Victor D. Norman - victor.norman@nhh.no / 55 95 92 62 / 951 17 159

NHH-rektor kan også kontaktes for kommentarer: Professor Jan I. Haaland - jan.haaland@nhh.no / 55 95 92 17 / 957 96 865


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive