Nye NHH professorer

Knut Johannessen Ims og Herbjørn Nysveen har fått opprykk til professor ved Norges Handelshøyskole (NHH). Begge er ansatt ved Institutt for Strategi og ledelse.

- Knut Johannessen Ims er nå NHHs andre etikkprofessor og det er vi veldig stolte over, sier rektor Jan I. Haaland i en kommentar. Høyskolens første professor i etikk og økonomi, Alexander Cappelen, ble utnevnt i desember.

Professor Knut Johannessen Ims har spesialområder innen foretaksetikk, ledelsesetikk, relasjonsetikk, etiske retningslinjer og rettferdig handel.

Johannessen Ims, som er fra Slitu i Indre Østfold, er utdannet siviløkonom fra NHH, med doktorgrad fra Handelshøyskolen ved Gøteborgs Universitet. Han har også hatt lengre forskningsopphold i USA ved University of Illinois og Case Western Reserve University. Ims har vært fast ansatt ved NHH siden 1983. Herbjørn Nysveen er ansatt som professor i markedsføring. Hans spesialområder er interaktiv markedsføring, utvikling- og design av produkter og tjenester samt mobil handel og annonsering.

Nysveen, som opprinnelig er fra Hamar, fullførte doktorgraden ved NHH i 1999. Han er utdannet siviløkonom fra Høyskolen i Agder (1992) og har også studert reiselivsøkonomi ved Høgskolen i Sogn og Fjordane. Han er i dag tilknyttet Høgskolen i Sogn og Fjordane i en bistilling.

Mer informasjon:
Professor Knut Johannessen Ims, telefon 55 959 239, mobil 97 11 51 08, Knut.Ims@nhh.no
Professor Herbjørn Nysveen, telefon 55 959 537, mobil:
91 15 10 94, Herbjorn.Nysveen@nhh.no

Oppdatert: 21.02.2008 13:00
av Redaksjonen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive