Ny rangering av Financial Times (FT): Best i verden

CEMS Master's in International Management (MIM) blir av Financial Times kåret til verdens beste siviløkonomutdanning. Norges Handelshøyskole (NHH) er alene i Norge om å tilby denne utdanningen.

05.10.2009 - Red.


Stadig flere NHH-studenter velger å ta den internasjonale CEMS MIM-masteren, som NHH tilbyr sammen med ledende handelshøyskoler i hele verden.

- Vi gleder oss sammen med våre internasjonale partnere i CEMS over førsteplassen til CEMS MIM. Samtidig er vi glad for at NHHs egen siviløkonomutdanning holder seg på et jevnt godt nivå i en rangering med stadig flere deltakere og hardere konkurranse, sier rektor Jan I. Haaland på NHH.

I kåringen av de 50 beste siviløkonomutdanningene (Masters in Management) kommer NHHs søsterinstitusjoner i Frankrike og England , HEC Paris og London School of Economics, på henholdsvis 2. og 4. plass. De beste nordiske utdanningene er Stockholm School of Economics (12. plass), Copenhagen Business School (22. plass), Helsinki School of Economics (31. plass) og NHH (35. plass). Alle disse skolene er medlemmer i CEMS og tilbyr CEMS MIM.

NHHs siviløkonomutdanning skårer spesielt høyt på faktorer knyttet til jobbmuligheter og sysselsetting. Den internasjonale mobilitetet blant de uteksaminerte kandidatene er fremdeles lav, noe som slår negativt ut i rangeringen.

- En utfordring ligger i at for få norske kandidater søker jobb i utlandet. NHH øker antall internasjonale studenter, og gir gode muligheter for å få internasjonale erfaringer i løpet av studiet, men vi er svakere på internasjonal mobilitet blant de norske kandidatene, sier Haaland.

Se hele rangeringen her http://www.ft.com/businesseducation/

Fakta om Masters in Management 2009

Financial Times' rangering Global Masters in Management 2009 er basert på en spørreundersøkelse blant kandidater som ble uteksaminert for tre år siden, i tillegg til lærestedenes egenrapporteringer. 16 kriterier ligger til grunn for den endelige rangeringen, hvorav kandidatenes lønn, samt karriereutvikling og internasjonal mobilitet i løpet av de tre siste årene betyr mest. Internasjonalt innslag blant studenter og stab, samt kvinneandel teller også med, mens faktorer som studiekvalitet og forskning ikke inngår.

Fakta om CEMS

CEMS - The Global Alliance in Management Education - er en strategisk allianse bestående av 28 skoler frå hele verden og mer enn 50 ansette bedriftspartnere. CEMS MIM er et internasjonalt masterprogram som tilbys av skolene i CEMS nettverket, og som gir en mastergrad på toppen den enkelte skoles egen grad. NHH er den eneste norske institusjonen som er medlem i CEMS og tilbyr CEMS MIM.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive