NHH godt fornøyd med statsbudsjettet

- Det er positivt at Kvalitetsreformen følges opp med økte ressurser i statsbudsjettet. Ved NHH er vi også godt fornøyde med å få komme i gang med opptrappingsplanen for å ivareta forlengelsen av studiene. De resultatbaserte tildelingene viser at NHH leverer gode resultater som blir verdsatt, sier rektor Per Ivar Gjærum ved Norges Handelshøyskole (NHH).

NHH får en opptrapping med 22 millioner i forhold til inneværende år. I bevilgningen på 234 millioner ligger blant annet 14,7 millioner knyttet til Kvalitetsreformen hvorav 6,8 millioner er videreført fra fjoråret.

Opptrappingen er i gang
Spesielt for NHH er at overgang til bachelor- og masterstudier innebærer at siviløkonomutdanningen er forlenget fra fire til fem år og dermed flere studenter. NHH har foreslått en opptrappingsplan for å møte økt press på lærerkrefter, lokaler og andre tjenester.

- Det er bra at opptrappingsplanen nå er inne i statsbudsjettet slik at vi kommer i gang med opptrappingen som vil strekke seg over fire år.

Gode resultater
NHH har fått uttelling med seks millioner i økning for å levere gode resultater innen utdanning og forskning - noe høyskolens ledelse er godt fornøyd med. Dette kommer blant annet fra resultatbaserte tildelinger basert på hva institusjonene produserer i form av uteksaminerte studenter og avlagte doktorgrader.

Kontaktpersoner:
Rektor Per Ivar Gjærum, tlf 55 95 92 17, per.gjarum@nhh.no
Adm. direktør Ragnar Fagereng, tlf 55 95 92 32, ragnar.fagereng@nhh.no
Informasjonssjef Asle Haukaas, 55 95 92 18 / 92 08 08 77, asle.haukaas@nhh.no

Oppdatert: 21.02.2008 13:00
av Afsoun Sabzian


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive