Jenter, jenter, flere jenter!

De er mange. Og de kommer fra hele landet. Fredag 7. mars åpner NHH dørene for nærmere 100 norske jenter som er nysgjerrige på økonomi. Målet er å få dem til å studere på NHH.

03.03.2008 - Kristin Risvand Mo


Jentedagen på NHH ble innført med suksess i fjor. 100 studiesøkende jenter fra hele landet ble fløyet til Bergen for å møte Victor Norman, Alexander Cappelen og andre profilerte NHH-forskere.

Det gav resultater. NHH var Norges mest søkte utdanning i 2007 og kvinneandelen økte med 5,5 prosentpoeng. Målet er en stabil kvinneandel på over 40 prosent.

Hva er gøy med økonomi?
- Jentene var kjempefornøyd med besøket på NHH, forteller prosjektleder Eivind Drange.

De synes spesielt det faglige opplegget var inspirerende og interessant.
- Ved å la de studiesøkende oppleve NHH, kan vi gi et bredere innblikk i hva økonomifaget rommer. I år tar vi opp spørsmål som hva som er gøy med økonomisk styring og hva med mennesket oppi denne økonomien? Vi tror vi kan inspirere flere til å velge økonomiutdanning, sier Drange.

Etter de faglige aktivitetene, inviteres jentene på middag og revy.
- Vi har lagt Jentedagen til UKEN 08, da syder det av liv og aktiviteter på huset. Mer enn 900 studenter er engasjert i et av de største kulturarrangementene på Vestlandet.

Det kulturelle høydepunktet for jentene blir studentrevyen re:Revy. Kvelden avsluttes med Jan Eggum-konsert rundt midnatt. Så venter Kvinnedagen.

Fakta:
15 april er det søknadsfrist for høyere utdanning.
Mer enn 40 000 kvinnelige søkere skal velge studiested i løpet av våren.
NHH har 2781 studenter.
I 2007-opptaket var kvinneandelen på 42 prosent.

Les mer om Jentedagen på nhh.no/jenter

Til redaksjonen:
Jentene som får en gratis reise til NHH, har meldt sin interesse på vinterens utdanningsmesser. Deltakerne kommer fra nærmere 40 norske kommuner: Oslo, Lørenskog, Bærum, Asker, Ski, Oppegård, Ås, Nittedal, Rygge, Askim, Hobøl, Mysen, Fetsund, Stokke, Ramnes, Sandefjord, Stavern, Sylling, Hønefoss, Skien, Stavanger, Tananger; Sandnes; Time, Klepp, Nærbø, Kristiansand, Lillesand, Bergen, Karmsund, Lofthus, Ålesund, Valderøy, Kristiansund, Frei, Averøy, Trondheim, Melhus, Børsa, Meløy, Tromsø, Lyngen.

For mer informasjon og kontakt med deltakere på Jentedagen:
Prosjektleder Eivind Drange, eivind.drange@nhh.no, mobil 920 55 249
Medierådgiver Kristin Risvand Mo, kristin.mo@nhh.no, mobil 915 99661.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive