Inne blant verdens 100 beste

William Brochs-Haukedal

Norges Handelshøyskole (NHH) er for første gang inne på listen over verdens beste Executive MBA-programmer. Det viser Financial Times EMBA rangering som offentliggjøres i dag.

25.10.2010 - Red.


‒ Dette var flott. Nå er vi inne blant de ledende, også når det gjelder Executive MBA, sier dekan ved NHH Executive William Brochs-Haukedal i en pressemelding.

‒ FT-rangeringen gir oss synlighet og oppmerksomhet i et internasjonalt marked.

NHH kommer på 92. plass av de 100 institusjonene som er inne på listen over verdens beste Executive MBA-programmer.

Executive MBA er en erfaringsbasert mastergrad for ledere med lang arbeidserfaring.

Norges Handelshøyskole offentliggjorde nylig et tiårig satsingsprogram som skal gjøre NHH til en av de beste handelshøyskolene i Europa.

‒ Vi satser stort internasjonalt og det er viktig å sammenligne oss med konkurrentene. Vi er glade for å være inne på listen, men har et godt stykke arbeid som må gjøres for å styrke vår internasjonale posisjon ytterligere, sier Brochs-Haukedal.

Rangeringen er en av fem som inngår i Financial Times samlerangering European Business Schools, som kommer i desember.

Se hele rangeringen på www.ft.com/businesseducation/

Les mer om NHHs satsingsprogram 2021 på www.nhh.no/2021

Fakta:
Financial Times EMBA 2010 rangerer de 100 beste Executive MBA i verden. NHH deltar med programmet MBA i strategisk ledelse (MASTRA).

Et Executive MBA-program skiller seg fra et ordinært MBA-program ved at deltakerne har betydelig mer arbeidserfaring. Studiet gjennomføres på deltid, mens en ordinær MBA ofte tas på heltid.

Financial Times EMBA 2010 bygger på en spørreundersøkelse blant kandidater som ble uteksaminert for tre år siden, i tillegg til lærestedenes egenrapporteringer.

Seksten kriterier inngår i den endelige rangeringen. Kandidatenes lønn- og karriereutvikling betyr mest (55 prosent). Internasjonalt innslag blant studenter og stab, samt kvinneandel teller også med (25 prosent), i tillegg kommer kunnskapsproduksjon i form av faglig kvalitet (doktorgrader) og forskningspublisering (20 prosent).

EMBA 2010 inngår sammen fire andre Financial Times-rangeringer i en samlerangering European Business School rankings 2010 som offentliggjøres i desember. NHH er med i fire av fem delrangeringer.

FTrangering oversikt

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive