Holder stand blant de beste

Norges Handelshøyskole (NHH) er i toppsjiktet i Europa. I Financial Times ferske rangering av Europas beste økonomisk-administrative masterstudier har NHH to programmer blant de 25 beste.

CEMS-masteren, som NHH tilbyr sammen med flere ledende europeiske handelshøyskoler, er rangert som nummer to i Europa, mens siviløkonomutdanningen (master i økonomi og administrasjon) ligger på 21 plass.

Det er andre gang NHH deltar i Financial Times-rangeringen. CEMS-masteren har klatret én plass opp på lista siden 2005, mens siviløkonomutdanningen har gått fra 19. til 21. plass.

Tøffere konkurranse
- Konkurransen har blitt enda hardere i år. Hele 11 nye høyskoler deltar i rangeringen og relativt sett har NHH holdt stand blant de beste. Tatt konkurransen i betraktning står vi sterkere enn i fjor, sier prorektor ved Norges Handelshøyskole Gunnar E. Christensen.

Financial Times (FT) har rangert de 35 beste mastergradsprogrammene i Europa. Undersøkelsen vektlegger faktorer som internasjonal orientering, karrieremuligheter, forskning og mangfold. Ifølge avisen er NHH i en gruppe med blant andre Esade Business School, RSM Erasmus og Copenhagen Business School. Dette er institusjoner som NHH samarbeider med gjennom CEMS- nettverket.

Raskt i jobb
NHH gjør det bra på jobbmuligheter. 98 prosent av kandidatene er i jobb innen tre måneder etter at de er ferdig utdannet og høyskolen er på 15. plass i Europa når det gjelder å ta i bruk nettverk i næringsliv og forvatning for å få kandidatene i jobb.

I følge Christensen viser rangeringen hvor viktig det er å ha masterprogrammer med internasjonalt tilsnitt. CEMS-masteren er nummer to i Europa og scorer høyt på de internasjonale dimensjonene i rangeringen.
- CEMS er en viktig del av vårt tilbud på masternivå og vi er stolte av å være en del av CEMS-nettverket, sier Christensen

For mer informasjon:
Prorektor Gunnar E. Christensen, tlf 55 95 92 41, mobil 40 22 30 26

Fakta CEMS
CEMS MIM (Master of International Management) er et internasjonalt masterprogram utviklet av 17 universiteter og høyskoler i Community of European Management Schools (CEMS). NHH er som eneste norske institusjon med i dette nettverket. CEMS MIM er integrert i institusjonenes egne mastergradsprogrammer og gir studentene mulighet til å ta to mastergrader parallelt, uten å tape tid.

Oppdatert: 21.02.2008 13:00
av Redaksjonen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive