Hedret professor Jan Mossin

Professor Jan Mossin var avgjørende i oppbyggingen av Norges Handelshøyskole (NHH) som internasjonal forskningsinstitusjon. I dag ble Mossin hedret med et eget auditorium på NHH.

- Professor Jan Mossins forskningsbidrag spilte en nøkkelrolle i etableringen av NHH som en internasjonal forskningsinstitusjon på 1960 og 70-tallet, sa rektor Jan I. Haaland under åpningen av Jan Mossin Symposium i ettermiddag.

Jan Mossins Auditorium
Som et tegn på takknemlighet til professoren som i år ville fylt 70 år, fikk Mossin i dag sitt eget auditorium oppkalt etter seg. På skiltet som blir plassert ved inngangen til auditoriet står det blant annet at Jan Mossin (1936 - 1987) var en utmerket og krystallklar foreleser og lærebokforfatter som har inspirert og påvirket forskere, forelesere og praktikere over hele verden.


Også europeisk heder
Den tidligere NHH-professoren vil under en markering senere i kveld også bli hedret av European Finance Association (EFA) for sine fremragende forskningsbidrag til finansfaget og for tiden som president i EFA mellom 1979 og 1980.

Jan Mossin ble immatrikulert ved NHH høsten 1956 og fullførte sin handelsdiplomeksamen våren 1959. Han tok doktorgraden ved Carnegie Mellon University i 1966 og ble professor ved NHH i 1968. Jan Mossin vil særlig bli husket for sine sentrale bidrag til Kapitalverdimodellen (CAPM) og for artikler som Equilibrium in a Capital Asset Market i Econometrica og Optimal Multiperiod Portfolio Policies i Journal of Business, begge fra 1966.

Oppdatert: 21.02.2008 13:00
av Redaksjonen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive